Festival vina i dobre zabave

Novi Sad, 20. Juni 2009. PR Objave: Najava -

Festival vina i dobre zabave

Šesti Međunarodni festival vina InterFest biće održan na Trgu slobode u Novom Sadu od 25. do 27. juna 2009. godine. Na najvećoj promociji vina i vinske kulture u regiona na 150 štandova biće predstavljeno više od 600 vina iz celog sveta. Posebno mesto ove godine imaće male vinarije iz Srbije jer će više od polovine vina na InterFestu biti iz domaćih vinskih regiona. Uz već poznate vinogradare i v

Zemlje regiona predstavljaće vinari iz Slovenije, Mađarske i Makedonije, a čak 20 vinarija iz Istre zauzeće posebno mesto na InterFestu jer će se, osim vrhunskim vinima, predstaviti i u gastro kutku u kojem će pripremati specijalitete od hobotnice i tradicionalni istarski fuži sa tartufima.

Uz vina iz Srbije i regiona posetioci šestog InterFesta moći će da probaju i vina iz gotovo svih poznatijih regiona sveta, a najviše će vina doći iz Portugalije, Španije, Francuske i Grčke.

U toku festivalskih dana biće organizovane i specijalne degustacije vina pojedinih regija, a Udruženje somelijera Vojvodine za sve posetioce prirediće i besplatni početni kurs poznavanja vina kako bi naučili da među 600 vinskih etiketa prepoznaju baš onu iza koje se krije vino koje im se dopada.

Osim dobre hrane, uz vino ide i dobra muzika, pa će svi posetioci imati priliku da slušaju pažljivo odabran muzički program. InterFest će biti otvoren u četvrtak 25. juna velikim koncertom Bisere Veletanlić koja će ljubitelje vina podsetiti na svoje najveće hitove u pratnji benda Vasila Hadžimanova, a tokom tri dana festivala u muzičkom programu učestvovaće i gosti iz Istre i grupa Garavi sokak.

InterFest održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada.PODACI O FIRMI

Naziv: PRObjave
Adresa: Šekspirova 3
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: redakcija@probjave.com
Web: www.probjave.com
Tel: 062/8 360 659
Kontakt osoba:
Ime: Dragan Varagić
Funkcija: CEO PRObjave.com
Tel:
e-mail: redakcija@probjave.com

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed