MEĐUNARODNI KONGRES OSOBA OMETENIH U RAZVOJU - ŽIVIMO ZAJEDNO BEOGRAD, 13-17. MAJ 2009.

Beograd, 19. Maj 2009. PR Objave: Najava -

MEÄUNARODNI KONGRES OSOBA OMETENIH U RAZVOJU - ŽIVIMO ZAJEDNO BEOGRAD, 13-17. MAJ 2009.

U Beogradu će od 13. do 17. maja pod sloganom “Živimo zajedno” biti održan prvi Međunarodni kongres osoba ometenih u razvoju u našem regionu. Ovaj jedinstveni Kongres će okupiti učesnike - članove organizacija, odrasle osobe sa smetnjama u razvoju, njihove pratiloce i stručnjake u ovoj oblasti, iz naše zemlje i zemalja iz okruženja.

Cilj petodnevnog rada u okviru Kongresa je javno istupanje i predstavljanje radova osoba sa smetnjama u razvoju, upoznavanje sa radom njihovih organizacija, te razmena iskustava, postignuća i problema na koje pripadnici ove populacije nailaze u svakodnevnom životu.

Tokom pet dana trajanja Kongresa organizovane su prezentacije, predavanja, radionice, izleti i upoznavanje grada i kulturne baštine naše zemlje. Ovaj Kongres je poseban po tome što će nosioci aktivnosti biti osobe ometene u razvoju o kojima po prvi put neće govoriti samo drugi, već i oni sami. Tako će pripadnici ove populacije dobiti neophodnu podršku i podstrek njihovom aktivnom i slobodnom učešću u svakodnevnom životu društva, promociji jednakih prava i izgradnji inkluzivnog društva.

“U našem okruženju ljudi sa smetnjama u razvoju jedna od najugroženijih grupacija. Oni svakodnevno nailaze na prepreke, izloženi su opterećujućim predrasudama sredine, nemaju potrebnu podršku i osnovne uslove da život organizuju prema svojim potrebama, mogućnostima i opredeljenju. Kao posledica se često dešava da su ove osobe iz učešća u društvenom životu izopštene ili da se i same povlače u porodičnu izolaciju. Organizacijom ovog Kongresa želimo da prevaziđemo ove teškoće, da pružimo pozitivan primer i afirmišemo mogućnosti, sposobnosti i kvalitete osoba sa smetnjama u razvoju,  te da članove društvene zajednice otvorimo ka ovoj populaciji“, kaže Dejan Kozić, predsednik Društva.
   
U aktivnostima Kongresa će učestvovati osobe sa smetnjama u razvoju iz Srbije i još 12 zemalja iz Evrope (Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Italija, Nemačka, Rumunija, Bugarska, Albanija, Švedska).
 
Međunarodni kongres osoba sa smetnjama u razvoju “Živimo zajedno“ organizuje Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju Stari grad uz pomoć Skupštine grada Beograda, Opštine Stari grad, Centra za kulturu Stari grad, Akademje lepih umetnosti, Državne lutrije Srbije, Telenor fondacije i drugih prijatelja, volontera i studenata Beogradskog univerziteta.PODACI O FIRMI

Naziv: Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju Stari grad
Adresa: Studentski trg 18
Grad: Beograd 11000
e-mail: hendistarigrad@hotmail.com
Web: www.zivimozajedno.org
Tel: 0112629787
Kontakt osoba:
Ime: Dejan Kozić
Funkcija: predsednik Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju
Tel: 0112629787
e-mail: hendistarigrad@hotmail.com

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed