PUBLIC NETBASE: NON STOP FUTURE

Novi Sad, 14. Decembar 2008. PR Objave: Najava -

PUBLIC NETBASE: NON STOP FUTURE

Centar za nove medije_kuda.org, Novi Sad vas poziva na razgovor i promociju knjige: PUBLIC NETBASE: NON STOP FUTURE New practices in Art and Media Omladinski centar CK13, Novi Sad, Sreda, 17. decembar 2008. u 19h; Dom Omladine Beograd, četvrtak, 18. decembar 2008. u 21h

Iz uvodnog teksta: Nove informacijske tehnologije su postale vrlo rasprostranjene i prisutne u nasim svakodnevnim zivotima. Upravo ova cinjenica oznacava kraj perioda intenzivnog eksperimentisanja i spekulacija u vezi sa pocecima globalnih komunikacijskih sistema pre vise od deset godina. Umetnici i kulturni radnici su bili prvi istrazivaci slobodarske dimenzije tehnologije i prvi koji su poceli primenu njenih emancipatorskih potencijala. Ovi rani pioniri su razvili niz interdisciplinatsnih modela i praksi da bi rasirili opseg drustvene participacije u kulturi informacijskih tehnologija.

Inicijative poput radikalne medijske institucije Public Netbase su postale vazne tacke u globalnoj mrezi posvecene kritickoj umetnosti, kulturi i nauci zasnovanim na novomedijskim praksama. Virtuelni svet je moguc, ali nikada bez realnih prostora i stvarnih drustvenih odnosa i interakcija. Ova publikacija je istovremeno pregled pionirskih dana iz perspektive Public Netbase, kao i prozor u mogucu buducnost umetnosti i kulture u digitalnim mrezama. Ova knjiga, kao i rad Public Netbase, daje dubok uvid u kriticke informacije ekonomskog diskursa, uvid u strategije taktickih medija i u kritiku gubitka javnog domena i kritiku vlasnickih struktura.

Zasnovana na bogatoj arhivi Public Netbase, knjiga predstavlja neke od najkontroverznijih umetnickih projekata i intervencija u periodu od 1994 - 2006. godine. Takodje nudi pregled istorijskih dokumenata i manifesta kriticki opredeljenih prema komercijalizaciji i kontroli drustva, kao i pogled na digitalni svet sutrasnjice. “Non Stop Future” podize svest o potrebi ulaganja u nove i raznolike prakse u umetnosti i medijima. Kao rezultat dugogodisnje saradnje kuda.org i beckog Instituta za nove kulturne tehnologije Public Netbase t0, objavljena je knjiga koja istovremeno govori o istoriji organizacije ali i novih tehnologija, taktickih medija, umetnosti i aktivizma od pocetka 1990-ih godina do danas.

Saradnja ove dve institucije je bila najvidljivija tokom organizovanja izlozbe "Svet informacija" (World-Information.Org, www.world-information.org) u Novom Sadu i Beogradu tokom 2003. godine, ciji je producent Public Netbase t0, a lokalni organizator Centar_kuda.org.PODACI O FIRMI

Naziv: PRObjave
Adresa: Šekspirova 3
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: redakcija@probjave.com
Web: www.probjave.com
Tel: 062/8 360 659
Kontakt osoba:
Ime: Dragan Varagić
Funkcija: CEO PRObjave.com
Tel:
e-mail: redakcija@probjave.com

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed