JKS: U potpunosti spremni za overu potpisa za izbore

Beograd, 03. Mart 2017. PR Objave: Saopštenje -

JKS: U potpunosti spremni za overu potpisa za izbore

Javnobeležnička komora Srbije od 01. marta 2017. godine preuzela je obavljanje poslova overe potpisa, rukopisa i prepisa od osnovnih sudova i opštinskih uprava. U cilju sprovođenja radnji koje se odnose na overu potpisa birača u vezi sa predlogom kandidata za predsedničke izbore, u mestima u kojima postoji javni beležnik, overu potpisa vršiće javni beležnici na osnovu pismenih zahteva koji su hronološki zaprimljeni u javnobeležničkim kancelarijama.

Javnobeležnička komora Srbije od 01. marta 2017. godine preuzela je obavljanje poslova overe potpisa, rukopisa i prepisa od osnovnih sudova i opštinskih uprava. U cilju sprovođenja radnji koje se odnose na overu potpisa birača u vezi sa predlogom kandidata za predsedničke izbore, u mestima u kojima postoji javni beležnik, overu potpisa vršiće javni beležnici na osnovu pismenih zahteva koji su hronološki zaprimljeni u javnobeležničkim kancelarijama. U mestima u kojima još nije imenovan javni beležnik, poslovi overe i potpisa birača vršiće se u osnovnim sudovima i sudskim jedinicama.

Pored imenovanih javnih beležnika, ovlašćenje da obavljaju poslove overe potpisa imaju i zaposleni u kancelariji javnog beležnika - javnobeležnički pomoćnik, saradnik i pripravnik. U Republici Srbiji postoji ukupno 431 lice koje će imati ovlašćenje da vrši overu potpisa. Među njima su 152 javna beležnika, 21 pomoćnik i 258 pripravnika. Takođe, u javnobeležničkim kancelarijama u Republici Srbiji postoji i više od 300 radnika koji obavljaju administrativne poslove.

U cilju poštovanja zakonske obaveze pružanja pomoći organima nadležnim za sprovođenje izbora, javnobeležničke kancelarije će službenu radnju overe potpisa birača obavljati kako u toku radnog vremena, tako i van radnog vremena, u kancelarijama, ali i van njih, kako bi se što efikasnije ispoštovao izborni postupak.

U 12 osnovnih sudova u Republici Srbiji koji se nalaze u Boru, Brusu, Velikom Gradištu, Dimitrovgradu, Knjaževcu, Majdanpeku, Petrovcu na Mlavi, Priboju, Raški, Sjenici, Surdulici i Trsteniku poslove overe potpisa birača nastavljaju da obavljaju osnovni sudovi i sudske jedinice.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

izbori, komora, potpisi, javni, beležnici, sud

POVEZANI SADRŽAJI

Novi javni beležnici položili zakletvu pred ministarkom pravde

Novoimenovani javni beležnici i javnobeležnički pomoćnici položili su danas zakletvu pred ministrom... Više...

Novi javni beležnici položili zakletvu pred ministarkom pravde

Novoimenovani javni beležnici i javnobeležnički pomoćnici položili su danas zakletvu pred ministrom... Više...

Srpski javni beležnici primljeni u Savet notarijata EU

Javnobeležnička komora Srbije primljena je u članstvo Saveta notarijata Evropske unije (CNUE)... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed