Da li putovati u trudnoći?

Beograd, 14. Mart 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Da li putovati u trudnoÄi?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Lejla Brčaninović je napisala tekst Da li putovati u trudnoći? "Trudna žena je drugo biće, samo sebi nepoznato, biće koje počinje da sluti skrivene tajne. Sve što je bilo potisnuto, budi se, izlazi iz zatvorenih skrovišta duše, nameće se, zahtijeva da bude uzeto u obzir", Meša Selimović

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Lejla Brčaninović je napisala tekst:

Da li putovati u trudnoći?

Napomena: Na samom početku želim napomenuti da je ovo samo moje iskustvo, da je svaka trudnoća drugačija i da se svakako prije putovanja trebate savjetovati sa svojim doktorom.

"Trudna žena je drugo biće, samo sebi nepoznato, biće koje počinje da sluti skrivene tajne. Sve što je bilo potisnuto, budi se, izlazi iz zatvorenih skrovišta duše, nameće se, zahtijeva da bude uzeto u obzir", Meša Selimović

Ovim tekstom želim podijeliti svoje iskustvo o putovanjima u trudnoći i možda će neku buduću mamu inspirisati da ostvari jedan od svojih snova u ovom predivnom periodu života.

"Život se u potpunosti promijeni kada dođe beba." To je sigurno najčešća rečenica koju sam čula od prijatelja i poznanika koji već imaju djecu, a u trudnoći postane kao neka mantra. Valjda svi žele da te na neki način upozore i pripreme, a da te ne preplaše. I da, stvarno se sve promijeni. Trudnoća je upravo zbog toga idealan period da se mama posveti maksimalno sebi, ali i svom partneru jer čeka vas luda, ali i prelijepa avantura. Dopustite sebi da se dosađujete i uživate u trenucima u dvoje, jer će uskoro biti prava rijetkost.

Imala sam veoma lijepu trudnoću u kojoj sam se od prvog dana osjećala odlično, ni jedan dan nisam imala mučnine ili neke druge poteškoće i to je glavni razlog zbog kojeg sam odlučila da realizujem sve što sam planirala u tim mjesecima i da ne otkažem ni jedno putovanje. U drugom mjesecu trudnoće smo putovali u Madrid, a u četvrtom u Japan. Doktorica je isticala da trebam paziti da mi sve to ne bude naporno i da je glavno pravilo da slušam svoje tijelo. Ako se dobro osjećam i ako mi to prija, onda će sve biti ok. I tako je i bilo. U Madridu sam bila u onoj fazi kad mi se samo spavalo. Tako da smo pravili duge dnevne pauze u kojima sam i po nekoliko sati spavala, te su se moje večeri vrlo rano završavale i iako je Madrid noću bio veoma zabavan, sve što sam ja želila je bio krevet. Ali uživala sam u njihovoj ukosnoj hrani i laganim šetnjama i vodila sam se tom logokiom da ako se ja osjećam sretnom i zadovoljnom onda to može samo biti dobro za bebu.

Putovanje u Japan je bilo upitno u početku, ali najviše zbog dugog leta. Kako sam se zaista dobro osjećala, odlučila sam da idemo. I odluka je bila srećom ispravna jer smo 12 dana uživali u svemu što smo planirali. Šetali smo i po nekoliko kilometara dnevno, posjetili 5 različitih gradova, vozili se super brzim vozovima i uživali u japanskim specijalitetima. Jedino što sam dodatno pazila je da ne jedem sirovo i da inače pazim šta jedem i pijem. Što se tiče dugog leta imala sam sreće i pošto let nije bio u potpunosti popunjen imala sam 3 sjedišta za sebe, tako da je i to bilo vrlo udobno.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na www.putovanjesnova.com/2016/02/03/da-li-putovati-u-trudnociPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed