Testovi dokazali: Teretni pneumatici FUELMAX štede čak do 1,6 litara goriva na 100 kilometara

Kranj, Slovenija, 07. Oktobar 2015. PR Objave: Saopštenje -

Testovi dokazali: Teretni pneumatici FUELMAX Å¡tede Äak do 1,6 litara goriva na 100 kilometara

Goodyearovi pneumatici FUELMAX na testiranjima zabeležili odlične rezultate i značajne uštede goriva. Nemačko transportno preduzeće Spedition Bartkowiak sprovelo je obimno uporedno testiranje koje je potvrdilo uštedu goriva koju omogućava Goodyearova linija teretnih pneumatika FUELMAX. U poređenju sa pneumaticima druge vrhunske marke koji omogućavaju bolje iskorišćenje goriva, vozači su uz pneumatike FUELMAX uštedeli čak do 1,6 litara goriva na 100 kilometara.

Goodyearovi pneumatici FUELMAX na testiranjima zabeležili odlične rezultate i značajne uštede goriva.

Nemačko transportno preduzeće Spedition Bartkowiak sprovelo je obimno uporedno testiranje koje je potvrdilo uštedu goriva koju omogućava Goodyearova linija teretnih pneumatika FUELMAX. U poređenju sa pneumaticima druge vrhunske marke koji omogućavaju bolje iskorišćenje goriva, vozači su uz pneumatike FUELMAX uštedeli čak do 1,6 litara goriva na 100 kilometara. Na osnovu rezultata testiranja nemačko preduzeće se odlučilo da kompletan vozni park postepeno opremi pneumaticima FUELMAX. Ova linija pneumatika će takođe igrati važnu ulogu u projektu kojim nemački prevoznik želi da do 2020. godine smanji ukupnu potrošnju goriva u svom voznom parku, tako da vozila na 100 kilometara potroše najviše 20 litara goriva.

U preduzeću ističu da svaka mera kojom se može smanjiti potrošnja goriva predstavlja uštedu, te se zato pneumatici koji omogućavaju bolje iskorišćenje goriva veoma brzo isplate. Tako bi na primer, smanjenjem potrošnje goriva za 1,2 litra na 100 kilometara, u čitavom voznom parku Spedition Bartkowiak godišnje uštedeli čak 45.600 litara. Pri ceni dizel goriva od 1,25 evra po litru, godišnje bi uštedeli čak 57.000 evra.

Informacije o pneumaticima Goodyear FUELMAX
Linija FUELMAX obuhvata pneumatike FUELMAX S za upravljačku osovinu, FUELMAX D za pogonsku osovinu i FUELMAX T za prikolice. Ovi pneumatici, zahvaljujući niskom otporu kotrljanja, doprinose optimalnom iskorišćenju goriva, koje ne ide na račun performansi na drugim važnim područjima kao što su veliki broj pređenih kilometara i kočenje na mokrom putu. Osim toga, pneumatici FUELMAX D za pogonsku osovinu takođe ispunjavaju i zahteve za zimske pneumatike - mogu da se pohvale oznakom M+S tako i simbolom snežne pahuljice na alpskom vrhu - i tako predstavljaju pneumatike za sva godišnja doba.

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed