Nastavlja se akcija čišćenja spomenika u gradovima širom Srbije - Novi sjaj za istorijske znamenitosti

Beograd, 11. Mart 2015. PR Objave: Saopštenje -

Nastavlja se akcija ÄiÅ¡Äenja spomenika u gradovima Å¡irom Srbije -  Novi sjaj za istorijske znamenitosti

Spomenici kulture u deset gradova širom Srbije ovog proleća zablistaće punim sjajem zahvaljujući društveno odgovornoj kampanji koju je pokrenula kompanija Unilever Beograd. Akcija "Cif čisti Srbiju" nastavak je prošlogodišnje veoma uspešne kampanje i ove godine započeće 17. marta u Kragujevcu kada će specijalni Cif tim očistiti i urediti spomenik Vuku Karadžiću.

Spomenici kulture u deset gradova širom Srbije ovog proleća zablistaće punim sjajem zahvaljujući društveno odgovornoj kampanji koju je pokrenula kompanija Unilever Beograd. Akcija "Cif čisti Srbiju" nastavak je prošlogodišnje veoma uspešne kampanje i ove godine započeće 17. marta u Kragujevcu kada će specijalni Cif tim očistiti i urediti spomenik Vuku Karadžiću. Kao i u prethodnoj kampanji i u ovoj će deo prihoda od prodatih sredstava za održavanje higijene iz palete Cif biti izdvojen za čišćenje spomenika.

"Realizujući prošlogodišnju kampanju dobili smo brojne pozitivne reakcije i pozive iz velikog broja gradova u Srbiji da akcija bude sprovedena kod njih, što je bio znak da smo zaista uradili pravu stvar. Kada jedna društveno odgovorna aktivnost ima takve rezultate, onda je sasvim logično da bude nastavljena", rekao je g. Ljubomir Milošević, direktor Unilevera Beograd d.o.o. i naglasio: "Kompanija Unilever, kao globalni lider na tržištu robe široke potrošnje, ima obavezu da se kroz aktivnosti koje unapređuju kvalitet života u lokalnoj sredini oduži svim građanima na poverenju i ponosan sam na to što ćemo ovom akcijom ulepšati jedan značajan deo naše kulturne baštine."

Tokom marta, aprila i maja će u sklopu ove jedinstvene kampanje biti očišćeni spomenici kulture u Nišu, Kragujevcu, Subotici, Kikindi, Paraćinu, Despotovcu, Vranju, Požarevcu i Kruševcu dok će svi posetioci internet stranice www.cifcistisrbiju.rs i Facebook stranice Cifcistisrbiju moći da glasaju za još jedan spomenik, koji će na osnovu najvećeg broja glasova biti uvršten u kampanju. Zbog izuzetene osetljivosti radova na spomenicima kulture, u akciju su od samog početka uključeni i profesionalni konzervatori Miroljub Stamenković i Slobodan Savić, akademski vajari, konzervatori i profesori na Fakultetu primenjene umetnosti.

"Ova inovativna akcija je po mnogo čemu posebna, jer u njenom fokusu nije samo o čišćenje, već i motivacija i podizanje svesti svih građana da promene svoj odnos prema kulturi sa jedne i higijeni u zajednici sa druge strane. Drago nam je da je kompanija Unilever prepoznala značaj kulturno-istorijskih spomenika i dala svoj doprinos njihovom očuvanju", rekao je g. Miroljub Stamenković, konzervator, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i dodao: "Kao što vodimo računa o čistoći u našoj kući ili stanu, moramo da mislimo i na opšta dobra, a naročito na spomenike kulture koji nas najdirektnije vežu za našu istoriju i tradiciju."

Radove na čišćenju svih spomenika izvodiće kompanija Mopex, pod stručnim nadzorom konzervatora, a spomenici će biti tretirani posebno pripremljenim sredstvima propisanim strogim pravilinicima o konzervaciji i zaštiti materijala. Više informacija o kampanji možete pronaći na internet stranici www.cifcistisrbiju.rs.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Održana akcija "Spasimo beogradske vrapce"

Kompanija Pernod Ricard, već osam godina, na globalnom nivou sprovodi inicijativu "Dan odgovornosti"... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed