Pobednik konkursa "Petar Damjanović"

Beograd, 16. Decembar 2014. PR Objave: Saopštenje -

Pobednik konkursa "Petar DamjanoviÄ"

Vladislav Kojić, student Mašinskog fakulteta iz Beograda, pobednik je javnog nagradnog konkursa za najbolje studentske radove u oblasti mašinstva koji već osmu godinu zaredom raspisuje kompanija OSA - Računarski inženjering. Kojiću je nagradu obezbedio rad na temu "Modularni alat - injekciono brizganje", koji je od strane stručnog žirija procenjen kao najinovativniji i najperspektivniji industrijski projekat.

Vladislav Kojić, student Mašinskog fakulteta iz Beograda, pobednik je javnog nagradnog konkursa za najbolje studentske radove u oblasti mašinstva koji već osmu godinu zaredom raspisuje kompanija OSA - Računarski inženjering. Kojiću je nagradu obezbedio rad na temu "Modularni alat - injekciono brizganje", koji je od strane stručnog žirija procenjen kao najinovativniji i najperspektivniji industrijski projekat. Drugoplasirani i trećeplasirani su Boris Brkić i Nikola Andrijašević, studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada, sa radovima "Pumpa visokog pritiska" i "Rotaciona kosačica 12 diskova". Svečani događaj na kojem su proglašeni pobednici održan je na Fakultetu tehničkih nauka i tom prilikom su trojici finalista uručene plakete i nagrade u iznosu od 1.000 evra za pobednika, i 500 evra tj. 300 evra, za drugo i treće mesto.

Tom prilikom najavljeno je potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji između kompanije OSA i FTN-a, čijom će realizacijom, u prostoru Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo, biti formirana učionica za rad sa Autodesk programima namenjenim projektovanju u mašinskoj industriji.

Pravo učešća na konkursu imali su svi studenti visokih škola i fakulteta u Srbiji koji su od 1. jula do 31. oktobra poslali rad na temu tehničke dokumentacije za mašine, uređaje i noseće metalne konstrukcije.

Direktor i vlasnik kompanije Željko Tomić prilikom proglašenja pobednika je rekao da je cilj tradicionalne nagrade promocija talentovanih studenata i novih tehnologija.

- Nagrađeni studenti predstavljaju budućnost industrije i veliko mi je zadovoljstvo što učestvujemo u procesu prepoznavanja mladih stručnjaka i njihovom predstavljanju javnosti. Cilj konkursa je ostanak mladih ljudi u Srbiji i nastavak karijere na domaćem tržištu. Pored njihovih samostalnih prijava na konkurs, dodatno smo im pomogli pri izradi radova omogućavanjem korišćenja probnih verzija softvera Autodesk Inventor Professional 2015, rekao je Tomić.

Konkurs i nagrada "Petar Damjanović" nose ime po jedom od osnivača kompanije "OSA Računarski inženjering" koji je doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu. Osim toga, on je aktivno učestvovao u profilisanju IT tržišta, radio na razvoju zakonskih rešenja vezanih za zaštitu autorskih prava u domenu softvera i doprinosio uvođenju novih tehnologija, prevashodno na tehničkoj primeni računara.

 

Kompanija OSA računarski inženjering
postoji 25 godine i jedna je od vodećih na IT tržištu. Jedini je distributer Autodeskovih softvera na teritoriji Adriatik regije koja obuhvata zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju, a ovlašćeni je distributer vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i kovertiranje: Oce, Canon i Kern. OSA je i jedan od pionira u oblasti sistema za upravljanje dokumentima u regionu. Razvoj softvera pod nazivom UniDocs je počela sredinom 90-ih, kada je kompanija odlučila da softver bude komercijalno dostupan. Od tada, sistem se konstantno razvija, optimizuje i poboljšava u susret zahtevima klijenata.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

OSA Računarski inženjering najbolji poslodavac u kategoriji malih preduzeća

Priznanje za najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća za 2015. godinu, koju tradicionalno... Više...

OSA Računarski inženjering najbolji poslodavac u kategoriji malih preduzeća

Priznanje za najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća za 2015. godinu, koju tradicionalno... Više...

OSA Računarski inženjering nominovana za poslodavca godine

U okviru tradicionalne godišnje dodele nagrada Srpske Asocijacije menadžera (SAM), kompanija OSA... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed