Na zatvaranju Gastro festa izabran nacionalni tim Srbije

Beograd, 22. Oktobar 2014. PR Objave: Saopštenje -

Na zatvaranju Gastro festa izabran nacionalni tim Srbije

Nacionalni kulinarski tim Srbije formiran je u nedelju, na svečanom zatvaranju prvog Beogradskog gastro festa. Članove tima prvi put u istoriji čine pobednici gastronomskog šampionata Balkan Kulinari kup, koje su izabrale sudije Svetske asocijacije šefova kuvara pod budnim okom predsednika žirija, gospodina Domenika Magija.

Nacionalni kulinarski tim Srbije formiran je u nedelju, na svečanom zatvaranju prvog Beogradskog gastro festa.  Članove tima prvi put u istoriji čine pobednici gastronomskog šampionata Balkan Kulinari kup, koje su izabrale sudije Svetske asocijacije šefova kuvara pod budnim okom predsednika žirija, gospodina Domenika Magija. Nebojša Veselinović i Aleksandar Đorđević zahvaljujući izvanrednom pokazanom talentu i predanosti predstavljaće Srbiju na međunarodnim takmičenjima, podižući ugled naše zemlje u svetu. Za kapitena nacionalnog tima izabran je Jovica Jovičić, zvezda rijaliti emisije "Paklena kuhinja" i dobitnik brojnih nagrada i priznanja, uključujući Gran pri u Istanbulu 2012 godine.

Ispred Kulinarske federacije Srbije prisutnima se na ceremoniji zatvaranja obratio predsednik Kulinarske federacije Srbije Zoran Mišković, naglasivši da su sudije Svetske asocijacije šefova kuvara zahtevan zadatak obavile pravedno, savesno i u skladu sa najvišim načelima svoje profesije. On se zahvalio svim takmičarima i ocenio da ih oštra konkurencija nije obeshrabrila da pokažu izvanredno umeće i talenat. Predsednik Upravnog odbora Federacije Jovan Vukelić pozdravio je potom sve prijatelje Gastro festa koji su dali doprinos ovom trodnevnom nizu manifestacija. On je izrazio očekivanje da će ovaj festival gastronomije koji okuplja domaće i svetske majstore kuhinje svih generacija postati tradicija, budući da je osnovni cilj Gastro festa pozicioniranje Beograda i Srbije kao regionalnog centra na gastronomskoj mapi Evrope i sveta.

Bord direktor Svetske asocijacije šefova kuvara za Jugoistočnu Evropu Domeniko Magi počastvovan je što je imao priliku da učestvuje na ovako značajnoj regionalnoj manifestaciji koja okuplja sam krem kulinarskog esnafa sa svih meridijana. Iako dolazi iz Italije - svetske kulinarske vele sile - gospodin Magi je naglasio da srpska domaća kuhinja ima specifičan identitet i da je poslednjih godina učinila prodor prema svetskim gastronomskim prostorima.

Gastro fest je kao jugoistočni hram gastronomije prepoznao i Cezar Bartolini - šef kuhinje čuvenog Gordona Remzija i autor bestselera "Hrana i kuvanje u Argentini" u kom je objedinio šezdeset pet tradicionalnih recepata iz srca Južne Amerike. Bartolini je tokom trodnevnog boravka u Beogradu naučio mnogo o lokalnim specijalitetima koje svet tek otkriva i priznaje. On je izrazio nadu da će srpski kuvari i ugostitelji znati da iskoriste svoju šansu i nastaviti da nižu međunarodne uspehe.

Na svečanom zatvaranju Gastro festa Milovanu Mići Stojanoviću, Miru Bogdanoviću i Milijanu Stojaniću podeljene su zlatne lente prvog reda za posebne zasluge i promociju kulinarske profesije. Dubravki Janković, Cezaru Bartoliniju, Hrvoju Zirojeviću, Aleksandru Mihalevu i Mikiju Niniću kao ambasadorima srpske kuhinje u svetu dodeljene su zlatne plakete.

Na Beogradskom sajmu tokom poslednjeg dana Gastro festa u autentičnoj restauiranoj vojnoj kuhinji iz Prvog svetskog rata kuvao se vojnički pasulj, čime je obeležena stogodišnjica od najrazornijeg međunarodnog sukoba u dotadašnjoj istoriji koji je preoblikovao XXI vek. Kulinarska federacija Srbije je sav prihod od prodaje vojničkog pasulja uplatila Domu za decu ometenu u razvoju "Mladost" iz Bele Palanke.PODACI O FIRMI

Naziv: Blumen Group
Adresa: Milana Rakića 65a
Grad: Beograd 11000
Web: www.blumengroup.rs
Tel: +381 11 4082568
Kontakt osoba:
Ime: Marijana Dobrenović
Funkcija: Key Account Manager
Tel: +381 11 4082568
e-mail: marijana.dobrenovic@blumengroup.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kulinarska federacija Srbije najavila drugi Beogradski gastro fest: Pregovaramo sa Gordonom Remzijem i kuvarima sa televizije 24Kitchen

Kulinarska federacija Srbije predstavila je plan aktivnosti za 2015. godinu na "Koktelu za prijatelje"... Više...

Kulinarska federacija Srbije najavila drugi Beogradski gastro fest: Pregovaramo sa Gordonom Remzijem i kuvarima sa televizije 24Kitchen

Kulinarska federacija Srbije predstavila je plan aktivnosti za 2015. godinu na "Koktelu za prijatelje"... Više...

"Kulinarska federacija Srbije" obeležila krsnu slavu

Kulinarska federacija Srbije obeležila je u sredu, 24. septembra 2014. godine u prostorijama Matice... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed