ELTEC PETROL unapređuje energetsku efikasnost javnih ustanova

Beograd, 29. Septembar 2014. PR Objave: Saopštenje -

ELTEC PETROL unapreÄuje energetsku efikasnost javnih ustanova

U sredu 24. 9. 2014. održana je jednodnevna konferencija "ESCO - šansa za unapređenje energetske efikasnosti u javnim ustanovama". Konferenciju je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije i Privredna komora Srbije, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kao i Centralno evropskog foruma za razvoj (CEDEF).

U sredu 24. 9. 2014. održana je jednodnevna konferencija "ESCO - šansa za unapređenje energetske efikasnosti u javnim ustanovama". Konferenciju je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije i Privredna komora Srbije, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kao i Centralno evropskog foruma za razvoj (CEDEF).  Jedan od učesnika ove konferencije bio je i ELTEC PETROL, jedna od vodećih regionalnih ESCO kompanija (Energy Service Company).

Učesnici konferencije pored predstavnika vlade, bili su lokalni i međunarodni investitori kao i stručnjaci iz oblasti energetske efikasnosti. Razgovaralo se o uvođenju inovativnih pristupa u pružanju celovitih rešenja iz oblasti energetske efikasnosti, kao što su ugovor o energetskom učinku (EnPC), unapređenja u tenderskom procesu kao i jačanje učešća privatnih kompanija za energetske usluge (ESCOs). Ispred kompanije ELTEC PETROL govorio je Miha Valentinčič, direktor strateških aktivnosti Petrola d.d Ljubljana. Govornik na panelu bio je i Mitja Herak, direktor Opštinske uprave, Opština Kranj, slovenačke opštine koja je prva u saradnji sa ELTEC PETROL-om primenila celovita rešenja efikasne upotrebe energije u javnim ustanovama.

ELTEC PETROL već čitavu deceniju uspešno realizuje projekte ugovaranja energetskih usluga u oblasti efikasne potrošnje energije i obnovljivih izvora energije u javnom sektoru, uslužnom sektoru i industriji. Pruža celovita rešenja efikasne upotrebe energije pri planiranju, izgradnji, obnovi i upravljanju objektima sa ciljem održivog razvoja. ELTEC PETROL rešenja ekonomičnog planiranja izgradnje, rekonstrukcije i upravljanja proizvodnim izvorima, distribucije i potrošnje energije za grejanje i hlađenje i gasa nudi poslujući kroz četiri osnovna stuba: daljinska energetika, energetsko upravljanje objektima, efikasna rasveta i vodovodni sistem.PODACI O FIRMI

Naziv: Blumen Group
Adresa: Milana Rakića 65a
Grad: Beograd 11000
Web: www.blumengroup.rs
Tel: +381 11 4082568
Kontakt osoba:
Ime: Marijana Dobrenović
Funkcija: Key Account Manager
Tel: +381 11 4082568
e-mail: marijana.dobrenovic@blumengroup.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

ProCredit banka nastavlja da brine o životnoj sredini - Prvi električni automobili u Srbiji

ProCredit banka će za potrebe prevoza koristiti sedam potpuno novih električnih automobila, što... Više...

ProCredit banka predstavila svoju ponudu na novosadskom Sajmu poljoprivrede - Siguran oslonac za investicije poljoprivrednika

Široki spektar investicionih i subvencionisanih kredita, kao i kredita za unapređenje energetske... Više...

FOKUS U 2015: Uklanjanje opasnog industrijskog otpada

Srbija će u narednih deset godina uložiti znatna sredstva u oblast životne sredine, o čemu svedoče... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed