"Kulinarska federacija Srbije" obeležila krsnu slavu

Beograd, 25. Septembar 2014. PR Objave: Najava -

"Kulinarska federacija Srbije" obeležila krsnu slavu

Kulinarska federacija Srbije obeležila je u sredu, 24. septembra 2014. godine u prostorijama Matice iseljenika u Beogradu, po prvi put ove godine esnafsku krsnu slavu Prepodobnog oca Efrosina Kuvara.

Kulinarska federacija Srbije obeležila je u sredu, 24. septembra 2014. godine u prostorijama Matice iseljenika u Beogradu, po prvi put ove godine esnafsku krsnu slavu Prepodobnog oca Efrosina Kuvara.

Prisutnim gostima iz zemlje i inostranstva, predstavnicima diplomatksog kora, članovima i prijateljima federacije, te predstavnicima medija, dobrodošlicu su poželeli gospodin Jovo Vukelić, predsednik UO Kulinarske federacije Srbije i gospodin Milijan Stojanić, četvorostruki prvak Jugolavije, prvak Balkana, prvak Evrope, nosilac ordena Ruske akademije nauka.

Obeležavanje slave ujedno je bio povod da se članovima federacije dodele lente i priznanja za postignute rezultate na dosadašnjim internacionalnim takmičenjima.

Gospodin Stambol Geštamov, predsednik Kulinarske asocijacije Srbije, uručio je lente juniorima, dok si seniori nagrađeni od strane Zorana Miškovića, predsednika Kulinarkse federacije Srbije.

Specijlne lente i priznanja za svoj doprinos kulinarskoj profesiji primila su dva velika kulinarska  imena: gospodin Iztok Legat iz Slovenije i gospodin Vuko Mitrović iz Crne Gore.        

Kulinarska federacija Srbije u saradnji sa Diplomatskom asocijacijom Srbije biće i domaćin i organizator prvog Beogradskog gastro festa, koji će se održati u periodu od 16. do 19. oktobra u hali 5 Beogradskog sajma, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Skupštine grada Beograda, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda.

Ovaj najveći gastronomski spektakl na Balkanu ugostiće pet stotina vrhunskih domaćih i stranih profesionalaca iz ove oblasti i to u okviru četiri manifestacije:

III Balkan Culinary Cup je prvi šampionat profesionalnih kuvara i poslastičara u regionu. Cilj šampionata je okupljanje vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti radi razmene iskustava i implementacije najsavremenijih trendova i tehnika rada, kao i podizanje rejtinga zemlje u WACS-u (World Association of Chefs Societies). Po treći put u Beogradu najbolji kuvari i poslastičari odmeriće snage na vrhunskom gastronomskom šampionatu.

II Big Master predstavlja edukativnu i poslovnu manifestaciju namenjenu svim zainteresovanim HoReCa stručnjacima i profesionalcima. Gosti će osim prezentacijama i interaktivnim predavanjima imati prilike da prisustvuju master class-u tima jednog od najrenomiranijih svetskih šefova kuvara, g. Gordona Remzija. Gastronomske panel diskusije, promocije stručnih knjiga i zabavne kuvarske radionice su deo bogatog programa ovog projekta. Pored programa namenjenih kuvarima predviđeni su edukativni sadržaji za restoratere, somelijere, barmene i bariste.

II Balkan Chilli Festival u organizaciji Diplomatske asocijacije Srbije predstavlja jedistveni food show posvećen ljutim jelima. Kroz interaktivne i praktične demonstracije biće prikazani priprema, serviranje i dekoracija specijaliteta. Festival predviđa radionice o nacionalnim kuhinjama balkanskih zemalja koje tradicionalno koriste chilly začine - Makedonije, Rumunije, Bugarske... Specijalni gosti iz Indije, Gane i Tajlanda održaće master class. Organizatori imaju cilj da podstaknu proizvodnju chilli paprike Srbiji, stoga je ovoga puta slogan „Chilli Festival - od semena do tanjira". Tom prilikom direktor Asocijacije Vik Jensen zajedno sa Lepim Brkom kuvaće sa decom. Učesnici festivala biće i brojne ambasade u Srbiji koje će predstaviti raznovrsna ljuta jela iz svojih zemalja i publici omogućiti uzbudljivo putovanje kroz svetsku „čili gastronomiju". U nedelju, 19. oktobra biće organizovano takmičenje takmičenje „Ko može da pojede najviše čilija?".

EXPO predstavlja poseban deo festivala, posvećen privlačenju i animiranju širokog kruga ljubitelja gastronomije. Posetiocima će u cilju popularizacije kulinarske kulture biti predstavljen bogat izbor veoma kvalitetne hrane i pića, vina i rakija, kao i kulinarske opreme. Međunarodni izlagači, nacionalni gastro suveniri, poslastice, delikatesi, degustacije nacionalnih i internacionalnih jela, vina i rakija domaćih proizvođača - samo su deo bogatog programa.

Kulinarska federacija Srbije je udruženje profesionalnih kulinara Srbije, čiji je osnovni cilj usavršavanje znanja domaćih kuvara i razvoj kulinarske struke u Srbiji. Samoedukacija, predstavljanje srpskih gastronoma u nacionalnim i svetskim okvirima, delikatno balansiranje vrhunskih teorijskih i praktičnih znanja, kao i primena najviših radnih standarda predstavljaju naš imperativ. Podizanjem kvaliteta kulinarske ponude, kontinuiranim praćenjem trendova i osposobljavanjem kadrova za rad u najsavremenijim uslovima, Kulinarska federacija Srbije direktno stimuliše razvoj i unapređenje turizma u Srbiji.

U prilog reputaciji organizacije sa jasnom strategijom promovisanja i očuvanja srpske nacionalne kuhinje govore i brojne nagrade osvojene na medjunarodnom takmičenjima. U aprilu ove godine članovi najmlađeg sastava u istoriji Federacije iz Crne Gore vratili su se sa cetrnaest medalja u juniorskim i dve zlatne medalje u seniorskim kategorijama takmičenja.

Diplomatska asocijacija Srbije (DAS) pokrenuta je sa ciljem unapređivanja vaninstitucionalne saradnje između pripadnika diplomatskog establišmenta, ali i drugih stranaca u Srbiji, bilo privrednika ili pojedinaca sa jedne strane ili domaćeg privrednog i kulturnog miljea u najširem smislu. Potreba za tim postala je vidljiva sa otvaranjem Srbije ka inostranstvu i sledstveno, intenziviranjem komunikacije. To je i danas osnovna aktivnost Asocijacije, koja se sprovodi kroz učešće u formalnim i neformalnim projektima, kao i kroz lične kontakte i povezivanja zainteresovanih partnera.

 

Organizatori Beogradskog gastro festa:

Kulinarska federacija Srbije                                 Diplomatska asocijacija Srbije

Jovan P. Vukelić                                                     Vik Jensen
Predsednik upravnog odbora KFS                               Generalni direktor
Tel: +381 64 494 237                                                Tel: +381 63 769 65 50     
E-mail: office@serbian-chefs.rs
www.serbian-chefs.rs

 

Ivo Andrić
Tel: +381 64 12 13 016
E-mail: andric63ivo@gmail.com



PODACI O FIRMI

Naziv: Blumen Group
Adresa: Milana Rakića 65a
Grad: Beograd 11000
Web: www.blumengroup.rs
Tel: +381 11 4082568
Kontakt osoba:
Ime: Marijana Dobrenović
Funkcija: Key Account Manager
Tel: +381 11 4082568
e-mail: marijana.dobrenovic@blumengroup.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kulinarska federacija Srbije najavila drugi Beogradski gastro fest: Pregovaramo sa Gordonom Remzijem i kuvarima sa televizije 24Kitchen

Kulinarska federacija Srbije predstavila je plan aktivnosti za 2015. godinu na "Koktelu za prijatelje"... Više...

Kulinarska federacija Srbije najavila drugi Beogradski gastro fest: Pregovaramo sa Gordonom Remzijem i kuvarima sa televizije 24Kitchen

Kulinarska federacija Srbije predstavila je plan aktivnosti za 2015. godinu na "Koktelu za prijatelje"... Više...

Na zatvaranju Gastro festa izabran nacionalni tim Srbije

Nacionalni kulinarski tim Srbije formiran je u nedelju, na svečanom zatvaranju prvog Beogradskog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed