OSA Računarski inženjering proslavila 25 godina uspešnog poslovanja

Beograd, 24. Septembar 2014. PR Objave: Saopštenje -

OSA RaÄunarski inženjering proslavila 25 godina uspeÅ¡nog poslovanja

Kompanija "OSA Računarski inženjering" proslavom u RK "Kluz" u Beogradu, obeležila je 25 godina uspešnog poslovanja u oblasti inženjeringa, razvoja softverskih rešenja i implementacija profesionalnih grafičkih sistema za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije.

Kompanija "OSA Računarski inženjering" proslavom u RK "Kluz" u Beogradu, obeležila je 25 godina uspešnog poslovanja u oblasti inženjeringa, razvoja softverskih rešenja i implementacija profesionalnih grafičkih sistema za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. Kao jedna od prvih 100 registrovanih privatnih kompanija u SFRJ, "OSA Računarski inženjering" je postala jedna od vodeće tri IT kompanije u Srbiji i regionu uz plan za dalje širenje poslovanja na tržište jugoistočne Evrope tokom 2016. godine, a zatim i na celo evropsko tržište do 2019. godine.

Proslavi je prisustvovao veliki broj gostiju iz IT industrije, biznisa, bankarstva, kao i ličnosti iz javnog života. Prikazan je film sa porukama „iz prošlosti i budućnosti", a zatim i izložba koja prikazuje kako su izgledali arhivski, arhitektonski i foto biro-studio u 1989. godini kada je OSA Računarski inženjering počela poslovanje.

Govoreći da je 25 godina iskustva u IT oblasti obezbedilo kompaniji dobru poziciju na lokalnom i regionalnom tržištu, Željko Tomić, generalni direktor i jedan od osnivača, označio je pozitivnim pomakom ulazak kompanije na zahtevno tržište Evropske unije otvaranjem dve firme u Sloveniji i Hrvatskoj.

- Za ovih 25 godina, u vreme kada je kompletno društvo prolazilo kroz različite izazove, bilo je potrebno prevazići i savladati mnogo stvari. Razvojem poslova u Sibiru, gde smo završili pet aerodroma sa sistemima za automatsko informisanje i registraciju putnika i prtljaga, sve vreme smo radili na razvoju sopstvenih rešenja i zastupanju Autodeskovog softvera na ovom području. Tim i zaposleni koji čine "OSA Računarski inženjering" su glavni motor razvoja kompanije i ljudi su nešto na čemu smo insistirali od osnivanja i pri tome ostajemo i danas. Sve drugo možete da zamenite, ali dobre ljude koji su u stanju da naprave i iznesu posao ne možete nikada zameniti nijednom tehnologijom niti drugim "uređajima", rekao je Tomić i istakao da je "OSA Računarski inženjering" u poslednjih pet godina, u vremenu velike ekonomske krize, beležila rast koji je rezultat širenja posla u distribuciji softvera na ceo Adriatik region, bivšu Jugoslaviju i Albaniju, gde je paralelno šireno tržište za sopstveno softversko rešenje -  Unidocs, sistem za upravljanje i praćenje tokova dokumentacije.

- Naši dalji planovi podrazumevaju zadržavanje pozicije vodeće kompanije na domaćem tržištu i okruženju i želimo da napravimo veći prodor u zemlje Evropske unije. Jedan od glavnih ciljeva je da naš softver Unidocs plasiramo na što veće tržište, ali i da nastavimo podršku projektima i institucijama u našoj zemlji kroz dodeljivanje nagrade "Petar Damjanović" za najbolje studentske radove i projekte, a zatim i učenicima srednjih mašinskih škola. Pomenuću samo da nismo opredeljeni na stručne škole, već i na institucije od kulturnog značaja i da je uz našu podršku Jugoslovenskom dramskom pozorištu realizovana predstava "Dok nas smrt ne rastavi" Mire Furlan, zaključio je Tomić.

 

Kompanija "OSA Računarski inženjering"
postoji 25 godina i jedna je od vodećih na IT tržištu. Jedini je distributer Autodeskovih softvera na teritoriji Adriatik regije  koja obuhvata zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju, a ovlašćeni je distributer vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i kovertiranje: Oce, Canon i Kern. "OSA Računarski inženjering" je i jedan od pionira u oblasti sistema za upravljanje dokumentima u regionu. Razvoj softvera pod nazivom UniDocs je počeo sredinom 90-ih, kada je kompanija odlučila da softver bude komercijalno dostupan. Od tada, sistem se konstantno razvija, optimizuje i poboljšava u susret zahtevima klijenata.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

PR agencija Golin proslavila deveti rođendan

Agencija za integrisane komunikacije Golin Beograd, koja od 2016. godine posluje u sastavu Interpublic... Više...

Pokloni za klijente povodom 175. rođendana Sberbank

Povodom obeležavanja 175. rođendana, Sberbank će tog dana da daruje svoje klijente! Svi novi klijenti... Više...

BeotelNet proslavlja 20 godina interneta u Srbiji

Pre tačno 20 godina, BeotelNet je doveo prvi internet link u Srbiju i kako to kažu - sve se promenilo. Sve... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed