Izvoz kao razvojna šansa - Davor Jovljević, direktor prodaje i marketinga IM Topola

Bačka Topola, 30. April 2014. PR Objave: Saopštenje -

Izvoz kao razvojna Å¡ansa - Davor JovljeviÄ, direktor prodaje i marketinga IM Topola

Kriza se odrazila na celokupnu srpsku privredu, a njen uticaj se osetio i u mesnoj industriji. Evidentan je pad kupovne moći, koji je posledično doveo do smanjene potrošnje mesa i mesnih proizvoda, manje od proseka u zemljama EU. Iz tih razloga, prethodnu godinu obeležili su pojačani napori da se prilagodimo novim zahtevima tržišta i ostvarimo dobre poslovne rezultate. Svoju razvojnu šansu vidimo u izvozu.

Kriza se odrazila na celokupnu srpsku privredu, a njen uticaj se osetio i u mesnoj industriji. Evidentan je pad kupovne moći, koji je posledično doveo do smanjene potrošnje mesa i mesnih proizvoda, manje od proseka u zemljama EU. Iz tih razloga, prethodnu godinu obeležili su pojačani napori da se prilagodimo novim zahtevima tržišta i ostvarimo dobre poslovne rezultate.

Svoju razvojnu šansu vidimo u izvozu. Trenutno proizvode plasiramo na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, a s obzirom na pogodnosti CEFTA sporazuma, planiramo da povećamo obim izvoza u pomenute zemlje, kao i da ostvarimo prodor na druga tržišta.

Posedovanje GOST-R sertifikata za celokupan svinjski i goveđi program takođe smatramo jednom od velikih prednosti. Nedavno smo počeli sa isporukama proizvoda iz grupe trajnih kobasica na tržište Ruske Federacije, a u toku su i pregovori za plasman drugih vrsta proizvoda. Rusku Federaciju smatramo veoma interesantnom pre svega zbog veličine, broja stanovnika i sporazuma o slobodnoj trgovini između naše i ove zemlje, koji Srbiji omogućava preferencijalni tretman. Iz tih razloga, intenzivno radimo na povećanju obima izvoznih aktivnosti jer Carinska unija Rusije, Belorusije i Kazahstana nudi velike mogućnosti plasmana robe.

Naravno, da bismo otvorili vrata ovih tržišta, pored neophodnih sertifikata koji svedoče o higijenskoj bezbednosti i zdravstvenoj ispravnosti proizvoda, izuzetno je važno je da potrošaču ponudimo visok kvalitet.

Ponosni smo na to što posedujemo sopstvene farme i imamo zaokružen proces proizvodnje, a nadasve zato što smo jedina mesna industrija u Srbiji koja ima celokupan proizvodni asortiman bez glutena i alergena. Na ovaj potez smo se odlučili sa ciljem da portfolio u potpunosti prilagodimo aktuelnim zahtevima naših potrošača, koji sve više vode računa o tome da se hrane zdravo. Tu naravno nećemo stati - nastavićemo da istražujemo tržište i osluškujemo potrebe kupaca, a već u planu imamo nove proizvode, unapređene recepture, sa povećanim sadržajem proteina, i naravno bez GMO, glutena i alergena.

Takođe, i dalje ćemo pratiti tendencije u proizvodnji i pakovanju, i nastojati da kupcu ponudimo bezbedan proizvod prepoznatljivog ukusa i visokog kvaliteta, u modernoj, atraktivnoj ambalaži. Shodno tome, uskoro ćemo na tržište plasirati trajne proizvode u novoj, "flowpack" ambalaži koja pruža još viši stepen zaštite proizvoda.

Izvor: In StorePODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Akcija "Cif čisti Srbiju" ulepšala i nekadašnju prestonicu Šumadije - Zablistao spomenik Karađorđu u Topoli

Velika akcija čišćenja kulturno istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije "Cif čisti Srbiju"... Više...

Predsednik PKS posetio Neoplantu

Neoplanta najavila projekat izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda i ulaganje u farmski biznis Predsednik... Više...

Neoplanta lider na tržištu mesnih prerađevina

Prema poslednjim podacima agencije Nielsen, udeo kompanije Neoplanta na tržištu mesnih prerađevina... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed