Tablet-računari Kompanije Telekom i nagrade najuspešnijima na 40. "Pesničkoj štafeti"

Zrenjanin, 16. April 2014. PR Objave: Saopštenje -

Tablet-raÄunari Kompanije Telekom i nagrade najuspeÅ¡nijima na 40. "PesniÄkoj Å¡tafeti"

Svečanim programom u Kulturnom centru Zrenjanina, 11. aprila završena je 40. "Pesnička štafeta", dečja manifestacija Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" iz Zrenjanina. Manifestacija u kontinuitetu traje od 1975. godine i uz "Zmajeve dečje igre" ubraja se među najstarije manifestacije za decu u Srbiji.

Svečanim programom u Kulturnom centru Zrenjanina, 11. aprila završena je 40. "Pesnička štafeta", dečja manifestacija Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" iz Zrenjanina. Manifestacija u kontinuitetu traje od 1975. godine i uz "Zmajeve dečje igre" ubraja se među najstarije manifestacije za decu u Srbiji.

Gostujući pesnici ovogodišnje "Pesničke štafete" bili su Branko Stevanović i Igor Kolarov, nagrađivani stvaraoci dečje književnosti, ujedno i priređivači antologije pesama za decu "Zrenjaninski vatromet: 30 pesnika za decu" koju je Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" objavila povodom jubileja. U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 56 osnovnih škola Srednjobanatskog okruga i opštine Titel. Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" ostvarila je izuzetnu saradnju sa svim školama - učesnicama, učiteljima, nastavnicima, bibliotekarima i učenicima. Oko 2000 predstavljenih pesama ušlo je u takmičarsku konkurenciju. Od 200 pesama koje su bile u konkurenciji za nagrade, izabrano je 12 pesama.

Na završnoj svečanosti, mladim pesnicima nagrade su uručili proslavljeni gostujući pesnici: Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Radivoj Šajtinac, Vladimir Andrić, Mošo Odalović, Jasminka Petrović, Dragomir Ćulafić, Dušan Pop Đurđev, Slobodan Stanišić i Tode Nikoletić, a specijalne nagrade povodom jubileja manifestacije dodelio je Darko Karan, direktor Telekoma Srbija- izvršna jedinica u Zrenjaninu. Svaki od 12 nagrađenih učenika dobio je od Kompanije Telekom Srbija na poklon tablet-računar.

Kompanija Gomex obezbedila je slatke pakete, a poklon knjige dar su izdavačkih kuća Laguna, Pčelica, Vulkan izdavaštvo, Kreativni centar i ProPolisPlus Books.

Generalni pokrovitelj i ove, 40. Pesničke štafete" bio je Grad Zrenjanin, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i brojni prijatelji manifestacije.PODACI O FIRMI

Naziv: Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin
Adresa: Trg slobode 2
Grad: Zrenjanin 23000
e-mail: biblioteka@zrbiblio.org
Web: www.zrbiblio.org/
Tel: +381 23 566210
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Đorđević Perc Đorđević Perc
Funkcija: stručni saradnik za odnose s javnošću
Tel: +381 23 566210
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana jubilarna deseta dodela nagrada za filantropiju - Trag fondacija dodelila VIRTUS nagrade

Trag fondacija dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima... Više...

Obaveštenje građanima o uplati dividende za besplatne akcije Telekoma A.D. Beograd

Centralni registar hartija od vrednosti uplatio je 20. jula 2016. godine dividendu svim građanima... Više...

Heineken pokrenuo nagradni konkurs "Live your music"

Heineken organizuje nagradni konkurs "Live your music", koji će trajati do 03. jula 2016. godine.... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed