"ACTiviraj se" takmičenje u besedništvu

Beograd, 29. Mart 2013. PR Objave: Najava -

"ACTiviraj se" takmiÄenje u besedniÅ¡tvu

U okviru humanitarnog projekta "ACTiviraj se" u subotu 30. marta sa početkom u 13h na Ekonomskom fakultetu održaće se takmičenje u besedništvu među srednjoškolcima na temu socijalne inkluzije. U ovom takmičenju svoje sposobnosti besede predstaviće ukupno 12 učenika iz 4 beogradske srednje škole: Prve, Treće, Pete i Devete beogradske gimnazije.

U okviru humanitarnog projekta "ACTiviraj se" u subotu 30. marta sa početkom u 13h na Ekonomskom fakultetu održaće se takmičenje u besedništvu među srednjoškolcima na temu socijalne inkluzije. U ovom takmičenju svoje sposobnosti besede predstaviće ukupno 12 učenika iz 4 beogradske srednje škole: Prve, Treće, Pete i Devete beogradske gimnazije. Stručni tročlani žiri proglasiće prva tri mesta i pobednicima uručiti nagrade, kao i simbolične nagrade u vidu stvari koje su napravila deca iz domova za nezbrinutu decu, koja su uključena u projekat.

"ACTiviraj se" je projekat studentske organizacije AIESEC koji se ove godine u periodu od februara do kraja aprila održava 6. put, a bavi se socijalnim uključivanjem dece bez roditeljskog staranja i dece sa posebnim potrebama. Sredinom februara počele su sa održavanjem radionice u domovima "Drinka Pavlović", "Jovan Jovanovic Zmaj" i "Dragan Filipović Jusa", kao i u 5 beogradskih osnovnih škola. Na ovim kreativnim i edukativnim radionicama angažovani su studenti volonteri, a sve radionice su na temu jednakosti i tolerancije. Pored ovih redovnih aktivnosti, do sada su na projektu održana i dva specijalna događaja - "Čudesna zemlja", gde su deca iz domova i osnovnih škola imala priliku da zajedno učestvuju u različitim igricama, i "Zamena uloga" kada su volonteri i deca iz domova "zamenili" svoje uloge i tako rešavali kreativne zadatke.

Ideja takmičenja u besedništvu je da se i srednjoškolcima pruži mogućnost učestvovanja na projektu i izražavanja njihovog stava i mišljenja o ovom društvenom problemu. Nakon ovog događaja, planirano je da se u aprilu održi velika humanitarna trka, i naravno završni događaj koji će okupiti sve učesnike, kao i partnere projekta: dečiji kulturni centar "Majdan" i "Societe Generale" banku.

AIESEC je najveća svetska organizacija vođena od strane studenata, koja postoji u 115 zemalja sveta i broji preko 86000 članova. U saradnji sa brojnim univerzitetima i kompanijama AIESEC već dugi niz godina omogućava mladim ljudima praktično usavršavanje i razvijanje liderskih sposobnosti, i baveći se aktuelnim problemima u društvu vrši pozitivan uticaj na svoje okruženje.PODACI O FIRMI

Naziv: AIESEC Ekonomski Fakultet
Adresa: Kamenička 6
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@ef.aiesec.org.rs
Tel: 011 30 21 196
Kontakt osoba:
Ime: Miljana Nikodijević
Funkcija: Marketing & PR menadžer
Tel:
e-mail: miljana.nikodijevic@aiesec.net

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Postani član najveće studentske organizacije na svetu!

Najveća međunarodna organizacija vođena od strane mladih, AIESEC, regrutuje nove članove. Mladi... Više...

Sve počinje od jedne ideje!

Projekat "Globalna škola preduzetništva" organizuje se sa ciljem da studentima i diplomcima omogući... Više...

Postani i ti Global Volunteer kroz praksu za studente u letnjem kampu u Italiji!

Omladinska organizacija AIESEC i ovog leta kroz program Global Volunteer organizuje volonterske prakse... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed