Rezultati sedmogodišnjeg rada udruženja Građanske inicijative

Beograd, 28. Januar 2013. PR Objave: Najava -

Rezultati sedmogodiÅ¡njeg rada udruženja GraÄanske inicijative

Povodom uspešnog završetka sedmogodišnjeg projekta, Građanske inicijative pozivaju na izložbu i koktel "Rezultati sedmogodišnjeg rada udruženja", 29. januar 2013. godine, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Paviljon Veljković, (Birčaninova 21, Beograd) od 12:00h.

"Rezultati sedmogodišnjeg rada udruženja", izložba i koktel održaće se 29. januara 2013. godine, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Paviljon Veljković, (Birčaninova 21, Beograd) od 12:00h.

Građanske inicijative su sedmogodišnjim radom u okviru projekta "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim je rukovodio Institut za održive zajednice, a omogućila ga Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), doprinele promenama u okviru oblasti omladinske politike i razvoja civilnog društva. Saradnja sa Evropskim centrom za neprofitno pravo iz Budimpešte takođe je omogućila rezultate u određenim oblastima.

Donošenje Zakona o udruženjima i formiranje Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom su u velikoj meri doprineli boljem radu i bržem razvoju civilnog društva u Srbiji. Njihovom umrežavanju pomoglo je osnivanje Federacije nevladinih organizacija u Srbiji ali i višegodišnji rad na tome da država uspostavi jasniji pravni i finansijski okvir u kome NVO u Srbiji deluju. Razumevanju rada i strukture organizacija civilnog društva u Srbiji doprinela su i obimna istraživanja koja su Građanske inicijative sprovodile o tome kako se NVO finansiraju, u kojim oblastima deluju i kakva je percepcija javnosti o njima.

U omladinskoj politici, Građanske inicijative su učestvovale u zagovaranju za osnivanje Ministarstva omladine i sporta, pisanju Nacionalne strategije za mlade i u velikoj meri pomogle osnivanje dve najveće mreže omladinskih organizacija: Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) i Nacionalne asocijacije praktičara i praktičarki omladinskog rada (NAPOR). Otvaranje teme dostupnosti napuštenih javnih prostora, uspostavljanje sada već tradicionalne MLADGRAD nagrade za doprinos lokalnih samouprava pobošljanju položaja mladih na lokalu i osnivanje Nacionalnog partnerstva za uvođenje preduzetničkog učenja, takođe su oblasti kojima su Građanske inicijative doprinele aktivnostima zagovaranja, umrežavanja, promocije i istraživanja.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se 29. januara 2013. od 12:00h pridruže u Centru za kulturnu dekontaminaciju na koktelu i izložbi kojom će biti predstavljeni rezultati sedmogodišnjeg projekta.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Izložba povodom obeležavanja "Nacionalnog dana bez duvana"

Povodom obeležavanja 31. januara, "Nacionalnog dana bez duvana", Institut za javno zdravlje Srbije... Više...

Kulinarska federacija Srbije najavila drugi Beogradski gastro fest: Pregovaramo sa Gordonom Remzijem i kuvarima sa televizije 24Kitchen

Kulinarska federacija Srbije predstavila je plan aktivnosti za 2015. godinu na "Koktelu za prijatelje"... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed