Opština Senta pružila ruku privrednicima

Senta, 08. Novembar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Opština Senta pružila ruku privrednicima

Predsednica opštine Senta Aniko Širkova, sastala se danas u Gradskoj kući sa predstavnicima Senćanskog poslovnog kluba (SEPOK), udrženja privednika Sente osnovanog od strane deset velikih senćanskih preduzeća.

Predsednica opštine Senta Aniko Širkova, sastala se danas u Gradskoj kući sa predstavnicima Senćanskog poslovnog kluba (SEPOK), udrženja privednika Sente osnovanog od strane deset velikih senćanskih preduzeća.

Glavni cilj sastanka bilo je iznalaženje modula saradnje lokalne samouprave i privrednika, kako bi se stvorila što bolja poslovna klima i podstakao razvoj privrede, a time obezbedili i bolji uslovi za život građana Sente.

Govoreći o saradnji sa privrednicima, predsednica opštine Aniko Širkova rekla je da je neophodno unaprediti komunikaciju i gledati ka rešenjima umesto ka problemima, naglasivši da bez jake privrede nema ni jake Sente.

"Želimo da ljudima koji su se ostvarili u svojoj struci damo prostor da zajedno sa nama kreiraju ambijent u kome će poslovati. Odlučili smo, i u novi Statut opštine uvrstili formiranje Privrednog saveta opštine Senta. Ovo nije nikakva zakonska obaveza, već dokaz da želimo da zajedno sa privredom stvaramo ambijent. Ovakve Savete ima svega nekoliko opština u celoj Srbiji i biće nam ogromno zadovoljstvo da radimo zajedno na ovom polju", rekla je Aniko Širkova.

Predsednik SEPOK-a  i generalni direktor šećerane u Senti Ljubiša Radenković kazao je da je Senćanski poslovni klub osnovan sa idejom da bude partner lokalnoj samoupravi u pitanjima rešavanja problema opštine u oblasti privrede, jer zdrava privreda doprinosi boljem ekonomskom pozicioniranju Sente.

Predrag Đurović, predsednik UO "Žitopromet" naglasio je da SEPOK može biti od velikog značaja i kroz davanje podrške različitim projektima koje sprovodi lokalna samouprava, ali da je neohpodno da i nosiocima privrede u Senti budu konsultovani u procesu donošenja odluka u oblasti privrede, kako bi se stvari rešavale na način koji je za sve prihvatljiv.

Takođe se razgovaralo o važnosti definisanja sistemskih okvira u kojima će se obuhvatiti i pitanje obostrane društvene i korporativne odgovornosti u oblasti saniranja i zaštite životne sredine.

Na sastanku je, pored, predsednice opštine Senta Aniko Širkove i njenog zamenika Karolja Čizika, prisustvovao i predsednik Skupštine opštine Laslo Rac Sabo, kao i predstavnici, odnosno osnivači Senćanskog privrednog kluba.PODACI O FIRMI

Naziv: StratCom
Adresa: Begejska 2a
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@stratcom.rs
Web: stratcom.rs
Tel: 011/3478062
Kontakt osoba:
Ime: Ana Knežević
Funkcija:
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Predstavljen privredni sajt Gradske opštine Obrenovac

Privredni sajt Gradske opštine Obrenovac, koji je odskora u upotrebi, predstavljen je privrednicima... Više...

Delegacija regionalne privredne komore Sombor u poseti Istri

Regionalna privredna komora Sombor organizovala je delegaciju, koja je na poziv Hrvatske gospodarske... Više...

Forum povezao čitav region

Prvi Ekonomski forum, održan 27.novembra u Kuli, je okupio preko 150 privrednika, zvaničnika i... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed