Počeo novi ciklus takmičenja Create the Future

Beograd, 24. Februar 2011. PR Objave: Najava -

PoÄeo novi ciklus takmiÄenja Create the Future

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, već četvrtu godinu zaredom organizuje akciju "Create the Future" - takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, već četvrtu godinu zaredom organizuje akciju "Create the Future" - takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Tema ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv "Gradovi budućnosti" a prijavljivanje učesnika počinje 22. februara i traje do 22. marta. Svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, koji žele da učestvuju u ovoj akciji, treba da na web lokaciji www.siemens.rs/generation21 popune on line prijavu. Nakon toga, imaju rok do 01. maj 2011. da predaju završene multimedijalne prezentacije.

Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, pod vođstvom profesora-mentora, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na zadatu temu.

"Imajući u vidu sve brži razvoj gradova i sve veću naseljenost urbanih celina, Siemens je izabrao da tema ovogodišnjeg takmičenja bude "Gradovi budućnosti". Želimo da saznamo kako mladi ljudi vide gradove budućnosti, šta misle o tome kako ćemo organizovati infrastrukturu, saobraćaj, snabdevanje energijom ubuduće. Sve izraženija urbanizacija za posledicu ima enormnu potrošnju energije, manjak prirodnih resursa, gradove sa preopterećenom infrastrukturom kao i mnoge druge izazove. Cilj nam je da podstaknemo mlade ljude u Srbiji da doprinesu pronalaženju odgovora na ovako važna pitanja", istakla je Jovana Žuržin, koordinator akcije "Create the Future".

Pobednike bira stručni žiri u kom će biti predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda a svečano proglašenje pobednika je planirano za kraj maja.

Prema ustaljenoj tradiciji, Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole, dok članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč.

Više informacija o novom ciklusu takmičenja "Create the Future" možete pronaći na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21

Takmičenje Create the Future je deo globalnog edukativnog programa Siemens Generation21 kojim kompanija Siemens promoviše i stimuliše obrazovanje i obuku mladih ljudi. U Srbiji se organizuje od 2008. godine kao naslednik popularnog takmičenja Join Multimedia, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, i sa željom da probudi interesovanje učenika osnovnih i srednjih škola za nauku i tehnologiju, da ih ohrabri prilikom izbora svog budućeg poziva iz oblasti tehnologije i da im pruži ključne veštine i kvalifikacije. Cilj projekta Create the Future je sticanje praktičnog znanja o novim tehnologijama u školama i razvijanje osobina, kao što su timski duh, kreativnost i prihvatanje odgovornosti.
 
Siemens AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 410.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. U proteklih 160 godina Siemens je prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja, i koje integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja, medicine i informacionih tehnologija. Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi 650 zaposlenih, angažovanih u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Za više informacija posetite www.siemens.rsPODACI O FIRMI

Naziv: Imelda doo
Adresa: Molerova 82
Grad: Beograd 11 000
e-mail: info@imelda.rs
Web: www.imelda.rs
Tel: 386 28 68

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Krunisan najbolji profesionalni vozač kamiona

Najbolji profesionalni vozači kamiona iz cele Evrope takmičili su se na Goodyear stazi za testiranje... Više...

Završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja - Belgrade Business International Case Competition 2019

U subotu, 13. aprila 2019. godine zvanično je završeno sedmo po redu svetsko studentsko takmičenje... Više...

Word Mania Global 2018 - Učenici British International School osvojili 1. mesto u svetu

British International School ponosna na svoje učenike i njihove uspehe. Učenici BIS-a su se tokom... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed