NURDOR otvorio drugu igraonicu-maštaonicu za decu koja se leče od raka

Beograd, 09. Februar 2011. PR Objave: Saopštenje -

NURDOR otvorio drugu igraonicu-maÅ¡taonicu za decu koja se leÄe od raka

Na odeljenju hemato-onkologija II, Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić" danas je otvorena "NURDOR igraonica - maštaonica" za mališane koji se trenutno leče od raka. Ovo je druga igraonica koje je NURDOR otvorio na dečjim hemato-onkološkim odeljenjima do sada. Do kraja februara, u planu otvaranje treće po redu igraonice, na hemato-onkološkom odeljenju dečje klinike u Nišu.

Da nečije malo, nekome može da znači mnogo, pokazalo je i danas Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) otvarajući igraonicu za decu na odeljenju hemato-onkologija II, Instituta za majku i dete, "Dr Vukan Čupić", u Novom Beogradu, gde se trenutno leči dvadesetoro (20) dece obolele od raka. Uglavnom su to leukemije i karcinomi (bubrega, jetre, testisa i dr.).

Deo hodnika, veličine od 8 kvadrata, koju je klinika odvojila za ove potrebe na zahtev NURDOR-a, pretvorena je u igraonicu, zahvaljujući donacijama koje je Udruženje prikupilo.

Novčana sredstva za izgradnju igraonice, koja je koštala 200.000,00 dinara, obezbedila je kompanija "Austroline". I ovoga puta idejno rešenje donirao je arhitekta Nikola Banković, a igračke kompanija DexyCO. Kompjutere, TV plazmu, igrice i filmove poklonili su učenici osnovne škole "Ruđer Bošković", koji su neophodna novčana sredstva prikupili prodajom svojih umetničkih radova u okviru humanitarne akcije – Humanost na delu u dečjem odelu.

"Realizacijom ovog projekta ispoštovana su osnovna dečja prava definisana poveljom UN o pravima deteta, pravo na igru i edukaciju. Sve ovo će mališama tokom lečenja od raka omogućiti da lakše prate školsku nastavu i ostanu u kontaktu sa svojim vršnjacima i nastavnicima. Prostor, koji odiše veselim bojama, crtežima i atmosferom, pomoći će im da lakše podnesu i prebrode boravak među bolničkim zidovima", kažu u NURDOR-u.

Otvaranje igraonice omogućeno je zahvaljujući udruženoj saradnji NURDOR-a i zaposlenih na Institutu za majku i dete, kao i brojnim donatorima koji su svoje znanje i materijalna sredstva stavili u svrhu izlečenja dece obolele od raka.PODACI O FIRMI

Naziv: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR
Adresa: Nemanjina 4, kancelarija 223
Grad: Beograd 11000
Web: www.nurdor.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaposleni Sberbank Srbija na Beogradskom maratonu trčali za NURDOR

Više od 170 zaposlenih Sberbank Srbija je ovog vikenda sa svojim porodicama učestvovalo u Trci... Više...

Piraeus banka uručila donaciju NURDOR-u

Piraeus banka uručila je donaciju za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu humanitarnoj... Više...

Jaje do jajeta - za osmeh i zdravlje deteta

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje veliku Uskršnju akciju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed