SD Crvena zvezda i streljački klub crveno belih priredili prijem za Zoranu Arunović, Jasnu Šekarić i Jelenu Arunović

Beograd, 13. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

SD Crvena zvezda i streljaÄki klub crveno belih priredili prijem za Zoranu ArunoviÄ, Jasnu Å ekariÄ i Jelenu ArunoviÄ

Streljački klub Crvena zvezda ove godine obeležava tri decenije uspešnog rada i njegovi strelci su mu, u slavljeničkoj godini, darovali najlepši poklon- svetske medalje! Zorana Arunović je na Šampionatu sveta u Minhenu osvojila svetsko zlato vazdušnim pištoljem, svetsko srebro MK pištoljem i sa drugaricama iz kluba i reprezentacije Jasnom Šekarić i Jelenom Arunović i ekipno srebro MK pištoljem!

Streljački klub Crvena zvezda ove godine obeležava tri decenije uspešnog rada i njegovi strelci su mu, u slavljeničkoj godini, darovali najlepši poklon- svetske medalje! Zorana Arunović je na Šampionatu sveta u Minhenu osvojila svetsko zlato vazdušnim pištoljem, svetsko srebro MK pištoljem i sa drugaricama iz kluba i reprezentacije Jasnom Šekarić i Jelenom Arunović i ekipno srebro MK pištoljem!

- Sjajni strelci Crvene zvezde su nas još jednom obradovali i čestitam im, kao i trenerima i streljačkim radnicima i rukovodstvu kluba – rekao je u pozdravnoj reči na prijemu u SD Crvena zvezda potpredsednik Sportskog društva Aleksandar Boričić. – Želimo im da u ovom ritmu nastave i do Londona 2012. jer su olimpijske igre san svakog sportiste. Zorana Arunović je već ispunila olimpijsku normu i prešla je polovinu puta do olimpijske medalje, koja joj nedostaje u kolekciji.

Ivan Todorov, generalni sekretar SD Crvena zvezda je podsetio da je Zorana Arunović u avgustu 2006. postala sportista meseca sportskog društva zbog zlatne omladinske medalje na SP u Zagrebu i poželeo da olimpijsku vizu overi još strelaca, ali i drugih sportista crveno bele porodice.

Sportski direktor streljačkog kluba, proslavljeni trener Vlada Jevtić, naglasio je da je Zorana Arunović prešla put od odličnog juniora do šampiona sveta u seniorskoj konkurenciji i da je pokazala da je stasala u vrhunskog strelca. Zahvalio se Sportskom društvu Crvena zvezda, Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Skretarijatu za sport i omladinu Beograda i Sportskom savezu Beograda, kao i kompanijama Telekom, Lasta, Frikom, Saga i Direkciji za građevinsko zemljište na podršci strelcima. Čestitao je i stručnom štabu i treneru Ivanu Kvasnevskom, koji je bio i trener reprezentacije u Minhenu.

Zorana Arunović je istakla da je presrećna zbog dve medalje, ali i da je tužna što je MK pištoljem, izgubila za desetinku zlatnu medalju:

- Ponekad je neophodni i malo sportske sreće. Bila sam veoma spremna, uostalom za šampionat sveta sam se pripremala godinu dana. Takođe, izgubile smo ekipnu medalju vazdušnim pištoljem za dva kruga i kada se sve podvuče, moglo je da bude još bolje. Radosna sam i zbog olimpijske norme, očekujem da mi se pridruži i Jasna Šekarić... Ovih uspeha ne bi bilo bez podrške kluba, sportskog društva i naših prijatelja iz sponzorskih firmi.

Jasna Šekarić je priznala da nije u Minhenu bilo sve kako je planirala:

- Iskustvo me je naučilo da u sportu često, na kraju, ne ispadne kako si želeo. Ekipna medalja je ipak lepa nagrada za trud cele reprezentacije jer smo se dobro pripremale. Iskreno, očekivala sam da već u Minhenu obezbedim vizu za London 2012. Želja mi je da  uđem u našu i svetsku olimpijsku istoriju kao sportista sa sedam učešća na olimpijskim igrama. A kada si već na olimpijskom turniru, uvek nišaniš i medalju. Čestitam Zorani, bila sam oba puta iza nje i preživljavala svaki njen hitac u finalu, kao da ja osvajam medalju. Ovo je i dragoceni kvalitet ove ekipe: zajedno smo i kad je teško i kada je lepo... I ja sam u tim godinama postizala vrhunske rezultate, dobro je da je i Zorana krenula na vreme.

Treća članica srebrne reprezentacije Jelena Arunović se našalila:

- Posle svga što su rekle, meni ostaje samao da zapevam, a ja slabo pevam. Hvala Zorani i posebno Jasni. Da nije "ubila" poslednjih pet centara u meču, ne bismo osvojile srebro!

Lepoj svečanosti prisustvovali su pomoćnik ministra omladine i sporta Srbije Goran Kreclović, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, generalni sekretar Sprotskog saveza Srbije dr Dane Korica, predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Ilić i Zoran Jovanović, predsednik i generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije Obrad Stevanović i Nenad Petković, direktor Streljačkog kluba Crvena zvezda Nikola Nikolić, legende SD Crvena zvezda dr Miroslav Popović i Roče Nikolić,  brojne zvanice iz sportskog života Beograda, sportisti, treneri i sportski radnici članovi porodica strelaca i prijatelji streljačkog sporta.PODACI O FIRMI

Naziv: SD Crvena Zvezda
Grad: Beograd 11000
Web: www.sd-crvenazvezda.net

Više...

Ključne reči

streljastvo, sk crvena zvezda

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed