The Ultimate Ride tim stigao u Beograd!

Beograd, 11. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

The Ultimate Ride tim stigao u Beograd!

100 dana! Na 3,5 metara dugom SeaDoo GTX 155 skuteru! 32 hiljade kilometara! Ruta London-Sidnej-Okland! Cilj avanture - obaranje svetskog rekorda u vožnji skuterima kako bi se skrenula pažnja javnosti na problematiku malignih oboljenja i prikupio novac za borbu protiv raka!

The Ultimate Ride tim, na čelu sa Džeremijem Barfutom, bezbedno i prema planu stigao je danas u Beograd, gde su ih dočekali predstavnici NURDOR-a, organizacije kojoj će The Ultimate Ride tim donirati deo novca prikupljen tokom svog nesvakidašnjeg poduhvata. Epsko putovanje, pod zvaničnim nazivom The Ultimate Ride - avantura s razlogom, kojim će biti oboren svetski rekord u vožnji skuterima, počelo je 1. avgusta u Londonu. Vožnju dugu 32 hiljade kilometara, čija je krajnja destinacija Okland, Novi Zeland, u koji bi, po planu, trebalo da se stigne sredinom novembra, osmislili su Džeremi Barfut i njegov tim kako bi skrenuli pažnju javnosti na probleme obolelih od raka i prikupili novac za borbu protiv ove opake bolesti. Tim Džeremija Barfuta će prenoćiti u Beogradu, odakle sutra ujutru nastavlja putovanje tokom Dunava.

"Ovo je obiman i zahtevan poduhvat, baš kao što je i borba protiv raka ozbiljna i zahtevna stvar. Čitav svet posmatra naše putovanje, tako da je ovo jedinstvena prilika da pošaljemo poruku o važnosti zajedničke borbe protiv raka, rane prevencije, redovnih pregleda i brige o zdravlju tokom celog života. Melanom koji sam ja imao je sprečen zahvaljujući ranom otkrivanju. Tokom ovog putovanja, mi slavimo ljude koji su pobedili rak i dajemo podršku onima čija borba je u toku!", rekao je Džeremi Barfut, vođa tima.
Novozelandski avanturista Džeremi Barfut, pilot po profesiji, kapetan aviona Boing-747, upustio se u ovu jedinstvenu avanturu nakon što se i sam uspešno izlečio od raka kože. Svestan odjeka u javnosti koju je izazvala njegova prethodna vožnja oko Novog Zelanda pre dve godine, ovaj pedesetogodišnjak odlučio se za veći izazov - vožnju preko pola planete, kako bi pokrenuo što više ljudi i poslao poruku celom svetu.

London-Sidnej-Okland ruta pokriva najpopularnije regione sveta. Od Londona, preko Frankfurta, Beograda, Istambula, Galipolja, do Kaira, Mumbaija, Puketa, Singapura i konačno Sidneja. Pomenuta ruta The Ultimate Ride timu neće biti dovoljna, nego će i kući, u Okland na Novom Zelandu, nastaviti skuterom.

The Ultimate Ride tim ima 14 obučenih članova koji su pripremili i organizovali svaki segment avanture, od nutricionističkih zahteva do održavanja skutera u odličnom stanju tokom poduhvata. Kako bi izdržao psihički pritisak tokom vožnje, Džeremija Barfuta će podržavati po jedan od tri obučena vozača mehaničara, među kojima je i Ivan Otulić, sa ostrva Krka, koji je prošlog leta oborio Ginisov rekord u pređenim miljama, vozeći skuter 24 sata neprekidno, od Krka do Lastova i nazad. U tim su uključeni i logističari, lekari, meteorolozi, menadžeri rizika, menadžeri za gorivo, komunikaciju i tehnička pitanja. Tokom protekle godine potrošeno je hiljade sati da se razradi logistika, opremi ekipa i pripremi za sve moguće eventualnosti. Članovi tima se raduju avanturi u kojoj ih očekuju oluje, veliki talasi, ajkule, kitovi i iskreno se nadaju da nigde neće naići na pirate. Stručnu podršku The Ultimate Ride timu u Srbiji pružila je kompanija Radulović Group, BRP dealer i uvoznik SeaDoo skutera za Srbiju.

Obaranje ličnog svetskog rekorda vožnjom rute London-Sidnej-Okland, peti je poduhvat ove vrste u proteklih sedam godina koji će savladati Džeremi Barfut. Od dosadašnjih avantura najduža je bila vožnja oko Novog Zelanda. Prva The Ultimate Ride avantura bila je vožnja oko Australije.

Detaljne informacije o The Ultimate Ride poduhvatu možete pronaći na sajtu www.london-sydney.com.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

Ključne reči

nurdor, jetski, voznja skutera

POVEZANI SADRŽAJI

BIS Humanitarni bazar za pomoć NURDOR-u

Danas je Britanska Internacionalna škola organizovala tradicionalni humanitarni bazar u dva prelepa... Više...

Zaposleni Sberbank Srbija na Beogradskom maratonu trčali za NURDOR

Više od 170 zaposlenih Sberbank Srbija je ovog vikenda sa svojim porodicama učestvovalo u Trci... Više...

Piraeus banka uručila donaciju NURDOR-u

Piraeus banka uručila je donaciju za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu humanitarnoj... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed