"Kamp ljubavi i nade" za decu obolelu od raka

Beograd, 10. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

"Kamp ljubavi i nade" za decu obolelu od raka

Prvi put u Srbiji, u organizaciji NURDOR-a, održava se kamp za rehabilitaciju dece sa malignitetom U kampu učestvuje 64 dece i 55 roditelja sa teritorije cele zemlje "Kamp ljubavi i nade" organizovan je u Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju "Ivanjica" zahvaljujući donaciji kompanija "Delta Maxi", "Lasta", "Budimka", "Fush", "Frutto", FK "Crvena Zvezda" i "Timex grafo"

Kamp za rehabilitaciju dece sa malignitetom, pod nazivom "Kamp ljubavi i nade", u organizaciji NURDOR-a, počinje danas u Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju "Ivanjica". U kampu, prvom takve vrste u Srbiji, učestvuju deca lečena od različitih vrsta maligniteta na svim onkološkim klinikama u zemlji. Pored klasičnog stacionarskog banjskog boravka, deci je omogućena i konstantna lekarska podrška, psihosocijalne radionice dece i odraslih, igraonice, bonton škola, muzičke i likovne radionice, rad na jačanju fizičkih sposobnosti dece, jahanje konja i izleti. Kamp je besplatan za svu decu i roditelje koji su sa njima u pratnji, i održava se u dve smene od po 10 dana.
"Produžena rehabilitacija je neophodna deci lečenoj od bilo koje vrste maligniteta. Pravilnikom o rehabilitaciji deci to do sada nije bilo omogućeno. Trenutno se radi na njegovoj izmeni a roditelji NURDOR-a su pozvani od strane RZZO da daju svoje sugestije. Koliko je važna terapija lekovima, toliko je važna i rehabilitacija koja pomaže deci da se vrate redovnim tokovima života.", rekao je Vladimir Radulović, član NURDOR-a.

Prvu grupu dece koja su pošla u Ivanjicu danas je, u ime Ministarstva zdravlja, ispratio dr Vladimir Čakarević, savetnik u Ministarstvu zdravlja RS. Tom prilikom, on je rekao: "Organizacija kampa za rehabilitaciju dece s malignitetom "Kamp ljubavi i nade" NURDOR-a, uz podršku donatora i Ministarstva zdravlja, je izuzetna akcija koja će sigurno puno značiti deci i roditeljima, ali predstavlja i pravi način delovanja nevladinog sektora i odgovornih kompanija u oblasti zdravstvene zaštite. Upornost i istrajnost dece lečene od raka, kao i njihovih roditelja okupljenih u NURDOR-u, prepoznata i podržana od strane Ministarstva zdravlja kroz niz projekata i akcija, predstavlja značajan doprinos institucijama sistema nadležnim za brigu o zdravlju dece obolele od malignih bolesti."
U dva termina, od 10. do 20. i od 20. do 30. avgusta, u kampu će učestvovati 64 dece, podeljenih po uzrastu, koja idu u pratnji 55 roditelja ili staratelja. Deci je omogućena konstantna lekarska podrška lekara Zavoda za rehabilitaciju. Svakom detetu će biti urađeni potrebni pregledi i analize krvi na početku i na kraju kampa, kako bi se video stepen delotvornosti oporavka. Pored toga, sa decom i odraslima radiće tim stručnjaka volontera, iz zemlje i inostranstva, na jačanju psiho-fizičke sposobnosti, razvoju kreativnosti i sociološkom osnaživanju dece, kako bi se sveukupno rehabilitovana vratila redovnim tokovima života.

Svoj deci je na kraju lečenja zajedničko to što su najčešće anemična, što je bio osnovni razlog za izbor Zavoda u Ivanjici. Dosadašnja ispitivanja su pokazala da je ovo područje izrazito povoljno za lečenje i rehabilitaciju malokrvnosti, alergija i plućnih i neuroloških oboljenja. Ovaj Zavod, poznat pod nazivom "anemija centar", nalazi se na srednjoj nadmorskoj visini od 468 m, sa vazduhom kao osnovnim lekovitim faktorom, te se smatra optimalnim i za zdravu i za decu sa različitim bolestima.

Kamp je besplatan za sve učesnike, a sredstva u iznosu od 2 miliona i 700 hiljada dinara su obezbeđena donacijom kompanije "Delta Maxi", tokom akcije odvajanja jednog dinara od prodaje svakog premium proizvoda u februaru mesecu ove godine. Ostale kompanije koje su omogućile kvalitetniji boravak dece u kampu donacijom svojih proizvoda ili usluga su: SP "Lasta", "Budimka", "Frutto", FK "Crvena zvezda", "Fush" i "Timex grafo".PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BIS Humanitarni bazar za pomoć NURDOR-u

Danas je Britanska Internacionalna škola organizovala tradicionalni humanitarni bazar u dva prelepa... Više...

Zaposleni Sberbank Srbija na Beogradskom maratonu trčali za NURDOR

Više od 170 zaposlenih Sberbank Srbija je ovog vikenda sa svojim porodicama učestvovalo u Trci... Više...

Piraeus banka uručila donaciju NURDOR-u

Piraeus banka uručila je donaciju za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu humanitarnoj... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed