Stojiljković odabrao reprezentacije za 50. Šampionat sveta u Minhenu

Beograd, 06. Juli 2010. PR Objave: Objava -

StojiljkoviÄ odabrao reprezentacije za 50. Å ampionat sveta u Minhenu

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković saopštio je spisak za 50. Šampionat sveta koji će se do 29. jula do 11. avgusta održati na olimpijskom strelištu u Minhenu i biće, ujedno, i prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković saopštio je spisak za 50. Šampionat sveta koji će se do 29. jula do 11. avgusta održati na olimpijskom strelištu u Minhenu i biće, ujedno, i prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Srbija neće imati predstavnike u obe juniorske discipline pištoljima. U seniorsku reprezentaciju prebačena je juniorka Novog Beograda Ušća Ivana Maksimović i gađaće sve tri discipline – vazdušna puška, MK puška 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći!

- Pripreme ćemo organizovati u Novom Sadu od 12. do 21. jula, a u tom periodu će se održati i dva kontrolna takmičenja, seniorski Šampionat Srbije MK oružjem 14. i 15. jula i, potom, od 17. do 19. jula "Velika nagrada Vojvodine" na kojoj će učestvovati najbolji strelci iz desetak država u regionu – istakao je Stojiljković. – Selekcije pištoljem imaće malo drugačiji program, jer ne gađaju na "VN Vojvodine", pošto nema pištoljskih disciplina. Očekujem u Minhenu mnogo bolje rezultate nego na Svetskom kupu u Beogradu, koji nam je pokazao da vrhunski srelci sveta već imaju visoku formu…

Na listi reprezentativaca za Minhen su – seniori, vazdušna i MK puška 3h40: Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (Novi Sad), Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac), MK puška 60 ležeći: Mirosavljev, Pletikosić i Milenko Sebić (Policajac).

Seniorke, vazdušna puška, MK puška 3 puta 20 metaka i MK puška 60 ležeći: Lidija Mihajlović (Niš), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće).

Seniori, MK i vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić ("A. Dejović", Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac)

Seniorke, vazdušni pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030).

MK sport pištolj: Šekarić, Z. Arunović i Jelena Arunović (sve Crvena zvezda).

Juniori, MK puška 3 puta 20 metaka, MK puška 60 ležeći i vazdušna puška: Borislav Mazinjanin (Policajac), Marko Živić (Niš) i Igor Čotra (Zvezdara).

Juniorke, vazdušna puška, MK puška trostav 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći: Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), Katarina Biserčić (Niš) i Tašana Bogatinovski (Pančevo).

U stručnom štabu, uz selekora Stojiljkovića, su i treneri za pušku i pištolj Goran Maksimović i Miribana Maksimović, Ivan Kvasnevski (trener za pištolj). Aleksandra Ivošev (trener za pušku), Marijana Frič (trener za pušku za juniorske kategorije) i Ivan Manojlović (trener za pušku za juniorske kategorije)

U Londonu na OI će gađati ukupno 390 strelaca. Kroz kvalifikacije plasiraće se 357, tripartitna komisija ima pravo da podeli 24 vize, a devet dobija zemlja domaćin. Svaki nacionalni olimpijski komitet (NOK) može da ima samo dva strelca po disciplini, maksimalno u disciplinama puška i pištolj i glineni golubovi – 28. Vlasnik olimpijske vize je NOK, a ne strelac.

Na Šampionatu sveta u Minhenu  izvadiće se ukupno 69 viza i to – muškarci: MK puška trostav - 5 viza, MK puška 60 ležeći - 5 viza, vazdušna puška - 5, MK pištolj - 4, vazdušni pištolj - 6, žene: MK puška 3 puta 20 metaka – 5, vazdušna puška – 6, vazdušni pištolj - 6, MK pištolj - 6.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Krunisan najbolji profesionalni vozač kamiona

Najbolji profesionalni vozači kamiona iz cele Evrope takmičili su se na Goodyear stazi za testiranje... Više...

Završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja - Belgrade Business International Case Competition 2019

U subotu, 13. aprila 2019. godine zvanično je završeno sedmo po redu svetsko studentsko takmičenje... Više...

Word Mania Global 2018 - Učenici British International School osvojili 1. mesto u svetu

British International School ponosna na svoje učenike i njihove uspehe. Učenici BIS-a su se tokom... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed