Likovni sabor u Rekovcu

Jagodina, 01. Juli 2010. PR Objave: Najava -

Likovni sabor u Rekovcu

Pod pokroviteljstvom Poljoprivredno – veterinarske škole sa domom učenika i Likovnog udruženja Centar (LUC) održaće se će likovni sabor u periodu od 1. do 5. jula. Ovogodišnji drugi po redu međunarodni susreti najboljih slikara okupiće oko 30 najuglednijih slikara iz cele Srbije.

Pod pokroviteljstvom  Poljoprivredno – veterinarske škole sa domom učenika i Likovnog udruženja Centar (LUC) održaće se će likovni  sabor u periodu od 1. do 5. jula. Ovogodišnji drugi po redu međunarodni susreti najboljih slikara okupiće oko 30 najuglednijih slikara iz cele Srbije.

U konkurenciji mnogobrojnih radova koji su pristizali elektronskom poštom bilo je teško  odabrati najbolje. Umetnike za konkurs odabrao je umetnički savet u sastavu: Ljubiša Jovanović Volvf, profesor slikarstva iz K. Mitrovice, Bernard Ljubas, likovni pedagog, Vilhelmina Jovanović, dipl. grafičar i Darko Vitić, direktor škole u Rekovcu.

- Kuriozitet ovogodišnjeg međunarodnog sabora je što smo konkurs organizovali preko interneta i osobe koje dolaze znamo samo po biografijama. Među prijavljenim gostima odabir smo stavili na najmlađim učesnicima da bi se afirmisali u budućem periodu – kaže Milan Vasić, sekretar LUC-a.

Umetnici iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Vršca, Kraljeva, Zaječara, Kragujevca, Niša i Leskovca izlagaće svoje radove u prirodnom okruženju a svi zainteresovani posetioci imaće priliku da uživaju u slikama. U okviru petodnevnog sabora umetnici iz Srbije upoznaće se i sa lepotama Levča. Na repertoaru poseta znamenjima Levča biće srednjevekovni manastir Kalenić i manastir Preradovac. Organizatori najavljuju sadržajan program tokom sabora i nadaju se da ovaj sabor preraste u najveću likovnu manifestaciju u zemlji.PODACI O FIRMI

Naziv: Likovno udruženje Centar
Adresa: Šantarovac bb
Grad: Jagodina 35272
e-mail: lucentar@gmail.com
Tel: 062/699-618

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zašto je umetnost važna za razvoj deteta?

Danas kada obrazovanjem sve više dominiraju tabele na kojima se porede ocene i akademski učinak... Više...

DESIGN SHIFT vol.2. - Romantika u Ustanovi kulture Palilula

Galerija ALT u sardnji sa Ustanovom kulture Palilula,13. i 14. 02. 2013, od 15 – 21h organizuje... Više...

Srbija dobila Okean kreativnosti

Lansirana je platforma za promociju umetnosti, razmenu i saradnju. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed