Veličković šesti, mladi Srbi junaci na megdanu u Kranju

Beograd, 02. Juni 2010. PR Objave: Saopštenje -

VeliÄkoviÄ Å¡esti, mladi Srbi junaci na megdanu u Kranju

Ni jedan biciklista iz prvog tima Partizan Srbije nije uspeo da završi trku "Ulicama Kranja" čiji je kraj obeležila jaka kiša.

Ni jedan biciklista iz prvog tima Partizan Srbije nije uspeo da završi trku "Ulicama Kranja" čiji je kraj obeležila jaka kiša.

- Vodeća grupa od 12 biciklista, uspela je da ulovi za krug Žolta Dera i Esada Hassnovića i morali su sa staze – kaže jedan od direktor Partizana Branko Banović.- Pre toga su, na veoma teškoj stazi, odustali Nikola Kozomara, Jovan Zekavica i Svetislav Blagojević. Pobedio je Slovenac Blaž Jarc iz Adrija mobila. Međutim, naši mladi vozači, juniori i kadeti su osvetlali obraz srpskom biciklizmu u tradicionalno veoma jakoj konkurenciji!

Sa time se slaže i selektor Radiša Čubrić koji je pretio trke:

- Hasanović i Der su odlično vozili i šteta što nisu završili trku. Čestitke zaslužuje Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije koji je šesti junior, kao i Miloš Borisavljević iz Metalca koji je 11. kadet.

Sve je, još jednom, oduševila Jelena Erić iz kraljevačkog Metalca koja je u konkurenciji 60 dečaka i devojčica rođenih 1996. stigla 25. i bila ubedljivo najbolja devojčica!

Na 10. mesto u prvoj grupi juniora plasirao se Uroš Jovanović i iz Šumdije, dok je Marko Danilović ušao među 20 najboljih. Vozlili su i Miloš Stojanović iz Metalca i Lazar Jovanović iz Borca.

Uz 11. mesto Borisavljevića u kadetskoj trci, na 24. mesto plasirao se Stefan Stefanović i Borca a učestvovali su i Luka Kotur i Aleksandar Mitić iz Partizana.

Glava predstava dvodnevnog festivala biciklizma u Kranju bila je trka u subotu "Velika nagrada Kranja" u ketegoriji 1.1 koja se vozi i kao "Memorijal Filipa Majcena". Trku na teškoj stazi od 77, 3km od srpskih vozača završli su Žolt Der na 24. mestu, sa 5,37 minuta zaostatka, Esad Hasanović na 45. mestu sa 15,21 minut slabijim vremenom od pobednika Sloveca Mateja Gnezde iz Adrija mobil tima, dok je 48. bio Nikola Kozomara sa 15,21 minut zaostatka. Odustali su Jovan Zekavica i Svetislav Blagojević.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed