Žolt Der šesti u poslednjoj etapi i deveti u generalnom plasmanu trke u Moskvi

Beograd, 11. Maj 2010. PR Objave: Saopštenje -

Žolt Der šesti u poslednjoj etapi i deveti u generalnom plasmanu trke u Moskvi

Srpski profesionalac Žolt Der (profi tim "Partizan Srbija") zauzeo je šesto mesto u sprintu velike grupe biciklista u poslednjoj, četvrtoj, etapi trke "Pet krugova oko Moskve" u kategoriji 2.2 za svetske bodove.

Srpski profesionalac Žolt Der (profi tim "Partizan Srbija") zauzeo je šesto mesto u sprintu velike grupe biciklista u  poslednjoj, četvrtoj, etapi trke "Pet krugova oko Moskve" u kategoriji 2.2 za svetske bodove. Sedmo mesto osvojio je Ivan Stević  takođe u vremenu pobednika, ruskog bicikliste Borisa Špilevskog iz tima Kaćuša koji je stazu od 40 krugova (120 kilometra) oko Kremlja prešao za 3:00,42 časova (prosek 39,8 km na čas). U sprintu, drugo mesto pripalo je Evgeniju Kovalevu (Rusija, Moskva), a treće Aleksandru Porsevu (Rusija, Itera Kaćuša).

U generalnom plasmanu, srpski profi tim Partizan Srbije osvojio je treće mesto, Der je na kraju deveti sa 3,08 minuta zaostatka, a beloruski internacionalac u ekipi "Partizan Srbija" Jauhen Sobal deseti 3,12 minuta slabijim vremenom. Na 18. mestu trku je završio Ivan Stević sa 5,47 minuta slabijim vremenom, dok je Esad Hasanović na kraju 60. sa 45 minuta zaostaka.

Žutu majicu osvojio je Rus Sergej Firsanov iz danske ekipe "Dizajn Koken Blu Voter" u vremenu 12:49,05 časova. Sergej Rudaskov (Rusija, Itera Kaćuša) je drugi sa 1,58 minuta slabijim vremenom, dok je treće mesto pripalo Vitaliju Popkovu (Ukrajina, ISP) sa 2,01 minut zaostatka.

- Dolazak u Moskvu se višestruko isplatio – komentar je sportskog direktora "Partizan Srbije" Dušana Banovića. - U tri jednodnevne trke kategorije 1.2, uvodne u etapnu trku "Pet krugova oko Moskve" koja se tradicionalno vozi povodom Dana pobede, osvojili smo dva prva mesta – Žolt Der i Esad Hasanović a Ivan Stević je bio peti i sedmi i osvojili smo 96 svetskih bodova. U etapnoj trci, Žolt Der je bio šesti u prvoj i četvrtoj etapi i sedmi u trećoj, Stević je bio sedmi u četvrtoj etapi i deveti u prvoj, a Sobal osmi u trećoj etapi. Treća smo ekipa na veoma jakoj trci što je izuzetan uspeha, a značajan  udeo u ovom plasmanu imaju i Esad Hasanović i Nikola Kozomara koji su bili u timu. Sada nas čakaju pripreme za trku "Kroz Srbiju" u junu koja nam je i glavni cilj prvog dela sezone.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed