Der šesti, Stević deseti na trci na stazi Krilatsko

Beograd, 08. Maj 2010. PR Objave: Najava -

Der Å¡esti, SteviÄ deseti na trci na stazi Krilatsko

Srpski biciklisti iz profi tima "Partizan Srbija" nastavljaju sa dobrim vožnjama u Moskvi. Uprvoj etapi trke "Pet krugova oko Moskve" (kategorija 2.2) voženoj na olimpijskoj stazi Krilatsko, Žolt Der je zauzeo odlično šesto mesto, dok je Ivan Stević bio deveti u kunkurenciji preko 100 vozača!

Srpski biciklisti iz profi tima "Partizan Srbija" nastavljaju sa dobrim vožnjama u Moskvi. Uprvoj etapi trke "Pet krugova oko Moskve" (kategorija 2.2) voženoj na olimpijskoj stazi Krilatsko, Žolt Der je zauzeo odlično šesto mesto, dok je Ivan Stević bio deveti u kunkurenciji preko 100 vozača!

- Relativno rano su u beg otišla dva Rusa, mislili smo da će ih uloviti, ali se na kraju došli sami na cilj sa preko dva minuta prednosti – kaže trener Partizan Srbije Dupan banović. - U velikoj glavnoj grupi buli su svi naši vozači, osim Hasanovića, kome je pukla žica na točku i izgubio je mnogo vremena. Sreća da ga nije uhvatila "vremenska rampa", izbegao je isključenje sa trke za dva minuta! Nadamo se još boljim rezultatima, druga etapa je na u Bitovu, 120 kilometra, dosta je ravna i imamo pripremljenu dobru taktiku...

U etapi je trijumfovao Sergej Firsanov, ruski internacionalac u danskoj ekipi "Dizajn Koken Blu Voter" (DBV) u vremenu 3:22,19 časova (prosek 40,333 km na čas). Odsprintao je Evgenija Rešetka (Rusija, profi tim Moskva). U sprintu grupe od blizu 50 biciklista, treće mesto osvojio je Aleksandar Hatuncev (Rusija, Moksva) sa  2,08 minuta zaostatka. U toj grupi, sa istim zaostakom bili su na šestomo mestu Žolt Der, na devetom Ivan Stević, na 27. Nikola Kozomara i na 34. beloruski internacionalac Jauhen Sobal. Esad Hasanović je stigao 90. sa 26,21 minut zaostatka. Partizan je bio četvrta ekipa u etapi.

U generalnom plasmanu, Rešetko vodi sa 3:27,40 časova, drugi je Firsanov sa 10 sekundi zaostatka, dok je treći Hatuncev sa 2,09 minuta slabijim vremenom. Plasman srpskih biciklista: 30. Stević +2,37 minuta zaostatka, 32. Der +2,43, 34. Sobal +2,45, 42. Kozomara +2,48, 90. Hasanović + 28,16 minuta slabije vreme.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed