Beogradska Koka Kola biciklijada 9. maja od Trga republike preko Zemuna do Ušća

Beograd, 05. Maj 2010. PR Objave: Najava -

Beogradska Koka Kola biciklijada 9. maja od Trga republike preko Zemuna do UÅ¡Äa

Beogradska "Koka Kola biciklijada" održaće se u nedelju 9. maja od 12:30 časova. Okupljanje biciklista biće na Trgu republike, a biciklisti će prevesti (nije trka, već uživanje) 12,30 kilometra kroz tri beogradske opštine – Stari grad, Novi Beograd i Zemun, da bi se ponovo okupili na Ušću uz bogat kulturno zabavni program i nagradne igre gde će nagrade dodeliti Fabrika bicikala Kapriolo iz Bačke Palanke.

Beogradska "Koka Kola biciklijada" održaće se u nedelju 9. maja od 12:30 časova. Okupljanje biciklista biće na Trgu republike, a biciklisti će prevesti (nije trka, već uživanje) 12,30 kilometra kroz tri beogradske opštine – Stari grad, Novi Beograd i Zemun, da bi se ponovo okupili na Ušću uz bogat kulturno zabavni program i nagradne igre gde će nagrade dodeliti Fabrika bicikala Kapriolo iz Bačke Palanke.

Organizatori su Asocijacija "Sport za sve" Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, Sekretarijata za obrazovanje Beograda i uz sponzorsku podršku Koka Kole.

- Posle okupljanja na Trgu republike, gde će jedan od domaćina biti i Inspektor Blaža, karavan će se, bez žurbe i gužve, jer ne želimo da se trkamo već da uživamo, proći ulicama Dačanska, Terazskijski tunel, Brankova, pa na Brankov most, u Milentija Popovića, Bulevarom Zorana Đinđića desno u Tošin bunar, potom Bežanijskom do Glavne ulice u Zemunu, odakle će se voziti Karađorđevom, Bulevarom Nikole Tesle i stići do Ušća – rekao je Petar Stakić generalni sekretar Asocijacije "Sport za sve" Beograda na konferenciji za medije u hotelu Moskva. – Namerno smo izabrali da se sa predstavnicima medija okupimo u ovom starom zdanju gde je pre 100 godina osnovan Srpski olimpijski komitet i predstavimo jednu lepu manifestaciju sa dugom tradicijom, koja šalje i nekoliko poruka Beograđanima: da biciklom može i mora da se vozi kroz Beograd što češće jer tako promovišemo bicikl kao svakodnevno prevozno sredstvo, da je bicikl najčistiji i najzdraviji vid transporta, a želimo i da pokažemo postojeće i zamolimo nadležne da izgrade još biciklističkih staza kao i da predstavimo Beograd kao grad izuzetno interesantan za razgledanje sa bicikla...

Direktor "Koka Kola biciklijade" Predrag Polimac, profesor, takođe je naglasio da ova manifestacija nije trka i da će se voziti laganim tempom:

- Ove godine uključio se i Sekretarijat za obrazovanje Beograda i poslao pozive svim školama – istakao je Predrag Polimac. – Zamolićemo samo da deca do 11 godina dođu u pratnji roditelja, a o ona nešto starija u pratnji nastavnika i nadamo se da će rekord od 5.000 učesnika prošle godine biti oboren 9. maja.

"Koka Kola" je već tri godine uključena u organizaciju "Biciklijade" a Milica Stefanović, predstavnica "Sistema Koka Kola" je rekla:

- Nadam se da će učesnici doživeti Beograd na biciklu, ali bez saobraćaja, sa cvrkutom ptica. Ova manifestacija na najlepši način predstavlja biciklizam kao sjajan rekreativni sport.

Nenad Radović iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, poželeo je u ime Skupštine grada Beograda lepu vožnju učesnicma "Koka Kola bicklijade":

- Ovo je najmasovnija manifestacija u Beogradu posle "Beogradskog maratona". Bicikl kao prevozno sredstvo mora da zaživi i u Beogradu kao u mnogim velikim gradovima u svetu i pozivam što više Beograđana da dođu 9. maja na lepo druženje i vožnju i - neka pobede svi rekreativci!PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed