Uskršnja akcija za decu obolelu od raka

Beograd, 01. April 2010. PR Objave: Saopštenje -

Uskršnja akcija za decu obolelu od raka

U Skupštini grada Beograda u subotu, 03. aprila se organizuje dečji humanitarni koncert i prodajna izložba farbanih jaja, koja su specijalno za ovu priliku oslikali poznati srpski slikari i dizajneri, kao i deca obolela od raka po bolnicama. Microsoft je prva kompanija koja je prihvatila učešće u ovoj akciji i donirala sumu od 350.000,00 RSD za kupovinu uskršnjih jaja.

NURDOR, nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, organizuje humanitarnu Uskršnju akciju za decu obolelu od raka sa željom da zajedno sa hospitalizovanom decom obeleži Uskrs, voljeni dečji praznik koji slavi život i novi početak, a sa idejom da počne prikupljanje novčanih sredstava za realizaciju projekta rekonstrukcije roditeljske kuće "Doktorova kula". Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda a u saradnji sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje.

U subotu, dan pred Uskrs, sa početkom u 12 časova u svečanoj Sali Skupštine grada Beograda biće organizovan humanitarni dečji Uskršnji koncert, na kome učestvuju Dečja filharmonija i hor "Čarolija". Nakon koncerta, sa početkom u 13h održaće se prodajna izložba uskršnjih jaja. Svoj dolazak je potvrdio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji će kupiti uskršnje jaje.

Specijalno za ovu priliku jaja su oslikali poznati slikari i dizajneri Srbije, među kojima su Suzana Perić, Slobodanka Rakić Šefer, Ljiljana Gašparovski, Mića Trnavac, Dušanka Savić - Aracki i drugi, kao i hospitalizovana deca u bolnicama koja se leče od raka.
"U ime svih članova NURDOR-a zahvaljujem donatorima koji su se već prijavili za učešće u našoj akciji. Uskršnjom akcijom počinjemo da prikupljamo neophodna sredstva za rekonstrukciju i uređenje druge roditeljske kuće, "Doktorova kula", kuće koja će biti utočište za porodice čija se deca leče od raka." rekao je Todor Mančić, član NURDOR-a.

Na Veliki petak, 02. aprila biće organizovano druženje poznatih glumaca i muzičara sa hospitalizovanom decom obolelom od raka po bolnicama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, farbanje jaja i podela paketića, koja daruju kompanije Soko Štark i DexyCo, kako bi se i onima koji nisu u prilici da praznik provedu u krugu svoje porodice, ovaj dan učinio prijatnijim i srećnijim.

Svoje učešće su do sada potvrdili Jelena Blečić, Iva Štrljić, Lena Bogdanović, Nada Macanković, Gorica Popović, Inspektor Blaža, Oliver Njego i dr.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

BIS Humanitarni bazar za pomoć NURDOR-u

Danas je Britanska Internacionalna škola organizovala tradicionalni humanitarni bazar u dva prelepa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed