Čubrić odabrao osmorku za trku u Trstu

Beograd, 01. Mart 2010. PR Objave: Saopštenje -

ÄubriÄ odabrao osmorku za trku u Trstu

Selektor Radiša Čubrić, odredio je, posle mini kampa u Mataruškoj banji i tri kontrolna treninga, osmorku za trku "Trofej slovenačke zajednice" u Trstu 7. marta i novo ime u reprezentaciji je mladi vozač Železničara MBN iz Niša, prošle godine junior Partizana, Dejan Marić.

Selektor Radiša Čubrić, odredio je, posle mini kampa u Mataruškoj banji i tri kontrolna treninga, osmorku za trku "Trofej slovenačke zajednice" u Trstu 7. marta i novo ime u reprezentaciji je mladi vozač Železničara MBN iz Niša, prošle godine junior Partizana, Dejan Marić.

- U Trstu će voziti Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica iz profi tima Partizan Srbija, Dragan Spasić i Dejan Marić iz Železničara MBN iz Niša, Predrag Prokić iz kragujevačkog Radnikog i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca – rekao je Radiša Čubrić. – Ekipa je spoj mladosti i iskustva, sa četvoricom seniora i četvoricom vozača do 23 godine. Marić je ostavio odličan utisak, ne samo za vreme treninga u Mataruškoj banji nego i na Jadranu.

Žolt Der nije bio u kampu zbog nazeba, ali je kao iskusan vozač dobio poverenje Čubrića. Adut reprezentacije je Esad Hasanović, koji je u dobroj formi i lane je u Trstu bio drugi.

Poslednji trening neočekivano je umesto pet, trajao šest časova, a "krivac" je predsednik BS Srbije Dragan Dostanić koji je obišao kamp i pratio reprezentativce:

- Predložio je da krenemo drugim putem i – vozili smo sat duže, pa smo na kraju kampa dobili, neplanirano, jak trening – objasnio je Čubrić. – Imali smo dosta defekata, putevi su posle zime, u užasnom stanju, "rizla" kojom su posipani je "smrt" za bicikle, bilo je dosta i padova, na sreću lakših. Ponovila se stara, loša, praksa da biciklisti dođu na prireme bez rezervnih točkova i delova pa smo morali da se snalazimo.

Osmorici iz Trsta, kasnije će se priključiti Ivan Stević, koji je zbog lakše povrede kolena preskočio kamp, i još nekolicina biciklista. Čubrić insistira da se formiraju dve selekcije (reprezentacija i Partizan Srbija) za seriju prolećnih trka - "Trofej Poreč" 14. marta i, potom, "Istarsko proleće" od 18. do 21. marta, ali će sve zavisiti od finansijske situacije u BSS.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed