Čubrić bira za Trst u Mataruškoj banji

Beograd, 23. Februar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

ÄubriÄ bira za Trst u MataruÅ¡koj banji

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, pozvao je deset vozača na mini kamp u Mataruškoj banji od 26. do 28. februara. Održaće se i tri jake trening trke, posle kojih će Čubrić odrediti osmoricu reprezentativaca za trku kategorije 1.2 "Trofej slovenačke zajednice" ("Trofeo ZSSDI") u Trstu 7. marta.

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, pozvao je deset vozača na mini kamp u Mataruškoj banji od 26. do 28. februara. Održaće se i tri jake trening trke, posle kojih će Čubrić odrediti osmoricu reprezentativaca za trku kategorije 1.2 "Trofej slovenačke zajednice" ("Trofeo ZSSDI") u Trstu 7. marta.

U kampu će biti Žolt Der, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica i Predrag Prokić (svi profi tim Partizan Srbija), Dragan Spasić, Aleksandar Dukić i Jovan Rajković (Železničar MBN), kao i Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalakc, Kraljevo). Klubovi mogu da o svom trošku pošalju vozače na ove pripreme i oni će konkurisati, pre svega rezultatom ali i radom, za reprezentaciju. Dvojica vozača, Kraljevčani Milivojedi i Stanković, neće biti sa reprezentacijom u hotelu "Termal". Spavaće kod kuće, da se malo uštedi...

- Nisu ovo prave izborne trke, već više pokušaj da se vidi ko je koliko radio i šta može - objasnio je Radiša Čubrić. – Osam vozača ići će u Trst, a njima će se, kasnije, priključiti Ivan Stević i još nekolicina biciklista da pokušamo da formiramo dve selekcije za seriju prolećnih trka - "Trofej Poreč" 14. marta i , potom, "Istarsko proleće" od 18. do 21. marta. Ivan Stević je zbog bola u kolenu posle priprema na Jadranu, pauzirao i neće ići u kamp, videćemo za koje trke mogu na njega da računam...

Posle dugo vremena, u Srbije se našlo dovoljno kvalitetnih vozača da se napravi test trke a reprezentaciju, ali je Čubrić realan:

- Dobro je kada na pripremama imamo 30 - tak seniora i vozača do 23 godine, bolje je nego ranijih sezona. Međutim, još smo daleko čak i od zemalja srednje klase. U Trst i Poreč doći će biciklisti koji su već vozili ove sezone trke kategorije 1.1 i ekstra kategorije u Italiji i imaju nekoliko puta više kilometara u nogama od naših biciklista. Prošle godine je Esad Hasanović fantastičnim begom u Trstu sve iznenadio i osvojio drugo mesto. Ove godine će ga dobro paziti i neće dozvoliti iznenađenja.

Srpske bicikliste očekuju u aprilu dve veoma važne trke za svetske bodove, "Beograd – Banjaluka" u kategoriji 1.2, koja će se voziti u dva dana 23. i 24. marta i koju zajednički organizuju Partizan i biciklistički radnici banjalučkog BSK i Banjaluke i, potom, od 28. aprila do 2. maja 16. trka "Putevima kralja Nikole" u Crnoj Gori u kategoriji 2.2.

Sezonu u Srbiji otvoriće 3. aprila kadeti na "Trofeju Novi Beograd" i, potom, od 9. do 11. apila je prva međunarodna trka u godini u Srbiji "Kadeti oko Beograda" koju organizuje BS Beograda. Prva trka za Biciklističku ligu Srbije biće 10. marta "Dani Beograda - Trofej Čukarice" u kadetskoj konkurenciji, a elita, juniori, kadeti i mlađi kadeti okupiće se prvi put u Ligi 18. aprila na "Delta bajk trci" u Beogradu.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear ponovo na auto trkama

Posle trinaest godina predaha Goodyear se vratio na međunarodnu scenu trka sportskih automobila.... Više...

Goodyear je ekskluzivni dobavljač pneumatika za evropske trke kamiona

Svi učesnici Evropskog prvenstva FIA u trkama kamiona će se sledeće tri godine takmičiti isključivo... Više...

Goodyear najavljuje povratak na 24 sata Le Mana i svetsko prvenstvo FIA WEC

Sa novom serijom trkačkih pneumatika razvijenih za svetsko prvenstvo FIA World Endurance Championship... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed