U Dunavskom kupu ove sezone 49 trka

Novi Sad, 04. Februar 2010. PR Objave: Najava -

U Dunavskom kupu ove sezone 49 trka

Najmasovnije i najpopularnije takmičenje amatera, rekreativaca, mastersa (veterana) kao i mladih vozača (ispod 13 godine) 18. Dunavski kup imaće ove godine 49 trka koje će se bodovati za tri različite manifestacije – Fruška gora open (13 trka sa finalom), Dunavski kup (amateri, rekreativci i mastersi) koji će imati 20 trka sa finalom i "Mali Dunavski kup" koji će se voziti u 11 trka sa završnom trkom. Tu su još i četiri trke za Šampionate Srbije i jedna za Prvenstvo Vojvodine.

Najmasovnije i najpopularnije takmičenje amatera, rekreativaca, mastersa (veterana) kao i mladih vozača (ispod 13 godine) 18. Dunavski kup imaće ove godine 49 trka koje će se bodovati za tri različite manifestacije – Fruška gora open (13 trka sa finalom), Dunavski kup (amateri, rekreativci i mastersi)  koji će imati 20 trka sa finalom i "Mali Dunavski kup" koji će se voziti u 11 trka sa završnom trkom. Tu su još i četiri trke za Šampionate Srbije i jedna za Prvenstvo Vojvodine.

- Iz godine u godinu broj učesnika u Dunavskom kupu raste što nas raduje i imamo dosta gostiju iz okolnih zemalja, tako da je ova manifestacija odavno postala međunarodna - kaže direktor i osnivač ovog takmičenja Tibor Tarjan iz novosadskog kluba Elit, koji je sa Novosadskim maratonom suorganizator Dunavskog kupa. – Ove sezone, dobili smo veliku pomoć od firme "Ciklo manija internešenel" čiji je vlasnik nekadašnji profesionalni biciklista Zoltan Tarjan. Ova firma darovaće najboljeg vozača u generalnom plasmanu Dunavskog kupa ramom Trigon, a nagradni fond dopunjen je proizvodima italijanskih firmi DMT i LAS, kao i donatora Dunavskog kupa Zlatare Tarjan i preduzeća CUBI i Fermeskop.

Kako je istakao Zoltan Tarjan, vlasnik "Ciklo manija intrenešenela", ova firma će, uz sponzorstvo Dunavskog kupa, pomagati i triatloncu Ognjenu Stojanoviću koji već beleži lepe rezultate i u međunarodnoj konkurenciji.

Početak 18. izdanja Dunavskog kupa je 28. februara trkom u ciklo krosu u Novom Sadu. Završetak je finalnom trkom 20. oktobra u Sremskoj Kamenici.

Bodovanje za "Fruška gora open" počeće trkom 27. marta u Sremskoj Kamenici, a završetak je finalnom trkom 16. oktobra takođe u Sremskoj Kamenici.

Najmlađi vozači (ispod 13 godina) prvi put će se okupiti na ciklo krosu 14. marta u Novom Sadu, dok će se finalna trka održati 1. oktobra u Novom Sadu.

Planirane su i četiri trke za Šampionate Srbije. Šampionat Srbije u ciklo krosu za amatere, rekreativce i masterse održaće se 7. marta u Novom Sadu. Drumski Šampionat Srbije za ove kategorije je 5. juna u Bačkom Petorvcu, a 6. juna u istom gradu je trka za šampionske titule u vožnji na hronometar. Brdski šampionat Srbije za ove kategorije je takođe 6. juna, ali u Rakovcu. Prvenstvo Vojvodine u planinskom biciklizmu je 8. avgusta u Erdeviku.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, biciklisti, trke, ciklo kros

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear ponovo na auto trkama

Posle trinaest godina predaha Goodyear se vratio na međunarodnu scenu trka sportskih automobila.... Više...

Goodyear je ekskluzivni dobavljač pneumatika za evropske trke kamiona

Svi učesnici Evropskog prvenstva FIA u trkama kamiona će se sledeće tri godine takmičiti isključivo... Više...

Goodyear najavljuje povratak na 24 sata Le Mana i svetsko prvenstvo FIA WEC

Sa novom serijom trkačkih pneumatika razvijenih za svetsko prvenstvo FIA World Endurance Championship... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed