Praznik mladog vina u lagumima Petrovaradinske tvrđave

Novi Sad, 16. Novembar 2009. PR Objave: Najava -

Praznik mladog vina u lagumima Petrovaradinske tvrÄave

Manifestacija Vinski lavirint, na kojoj će posetioci moći da uživaju u tek sazrelom mladom vinu Božole, biće održana u četvrtak, 19. novembra 2009. od 17 sati u lagumima Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu. Posetioci domaćeg festivala posvećenog mladom vinu, imaće priliku da u bajkovitom ambijentu probaju ovo, ali i oko 300 drugih lepih, mladih i nešto starijih vina, koja će doneti vinari iz oko 40 domaćih i stranih vinarija.

Uz kostime i nesvakidašnji ambijent iz 18. veka, svi ljubitelji vina će moći da čuju i interesantan muzički program, a cena ulaznice biće 200 dinara (redovna cena karte za ulazak u Muzej).

Treći četvrtak u novembru je za poznavaoce vina širom sveta asocijacija na Novi Božole, mlado vino napravljeno od sorte Game u jednom od najpoznatijih francuskih vinskih regiona - Božoleu, po kojem je i dobilo ime. Tog dana se, samo ovom u francuskom regionu, održava oko 120 festivala posvećenih mladom vinu, ali se ono slavi istog dana u isto vreme i u ostatku sveta, od Njujorka do Tokija. Prema francuskom zakonu, ni jedan proizvođač, niti restoran, ne smeju da počnu prodaju Novog Božolea pre ponoći trećeg četvrtka u novembru, inače rizikuju visoku novčanu kaznu.

Praznik mladog vina se od ove godine slavi i u Srbiji, u tunelima i lagumima Petrovaradinske tvrđave. Ove podzemne vojne galerije imaju četiri nivoa sa tridesetak lavirinata i duge su preko 20 kilometara. Deo laguma dužine 1200 metara je sređen, osvetljen i otvoren za posetioce u junu ove godine i sada je sastavni deo Muzeja grada Novog Sada.

Organizator Noći mladog vina je Udruženje za edukaciju i promociju kulture vina, InterFest, poznato po organizaciji tradicionalnog međunarodnog festivala vina, koji se svakog juna održava u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad, a Vinski lavirint podržavaju Muzej Grada Novog Sada i Tursitička organizacija Novog Sada.PODACI O FIRMI

Naziv: VINARIJA ALEKS
Adresa: Paje Markovica Adamova br.26
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: vinarija.aleks@gmail.com
Web: www.vinarija.aleks.izlog.org
Tel: 021 63 38 605 / 063 66 78 95

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

Heineken organizuje besplatan prevoz za NOVI elektronski festival - Heineken Dance park

HEINEKEN Srbija i Dance Park obezbedili su besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Dance Park... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed