Srpski umetnici mlađe generacije na festivalu Steirischer herbst

Beograd, 15. Septembar 2009. PR Objave: Poziv -

Srpski umetnici mlaÄe generacije na festivalu Steirischer herbst

Pozovemo vas da dođete na Vajarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti, Vojvode putnika 68 u utorak 15. septembra na jednodnevnu prezentaciju radova koju možete pogledati između 12 i 20 časova i tokom zatvaranja od 18 do 20h kada će započeti pakovanje radova i priprema za transport - kako bi se izložba zvanično otvorila 25. septembra u javnim prostorima Graca u okviru velike manifestacije Štajerska jesen. Štajerska jesen trajaće od 26.09. do 31.10.2009.

Na poziv Instituta za umetnost javnih prostora Štajerske, šest umetnika, sadašnjih i završenih studenata Vajarskog odseka Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz klase Prof. Mrdjana Bajića, predstaviće svoje radove u javnim prostorima grada Graza. Tri generacije umetnika/umetnica predstavljaju svoje ideje i zamisli vezane za temu "in /out", "privatno/ javno" na trgovima, fasadama i mostovima u gradu.

Ravnopravni učesnik izložbe je i 7. Element "MUZEJ" koji je ispunjen radovima drugih umetnika, kolega grupe "out". Izveden kao mobilni element, ovaj objekat je zamišljen kao prostor buduće internacionalne razmene umetnika mlađe generacije.

Projekat (out) je deo ovogodišnjeg programa umetničkog festivala "steirischer herbst", koji tokom svoje 30-godišnje tradicije akcent stavlja na mlađe generacije umetnika, pružajući im šansu da se predstave srednjeevropskoj publici.

Umetnici

(out): Olivera Parlić Karajanković, Radoš Antonijević, Dragan Đorđević, Boris Šribar, Milena Bakmaz , Ivana Milev
MUZEJ: Marko Crnobrnja, Dragan Rajšić, Milica Ružičić, Maja Radanović i Mića Stajčić
Kustosi: Mrdjan Bajic, Prof. na Vajarskom odseku, Fakultet umetnosti u Beogradu

Werner Fenz, Direktor Insituta za umetnost javnih poostora Štajerske, Profesor na Odseku za istoriju umetnosti, Karl Franzens =ni Graz, Mirjana Peitler, Kustos Universalmuseum Joanneum Graz.

O organizatoru

Institut za umetnost javnih prostora Štajerske

Cilj i zadatak instituta, osnovanog 2006 od strane vice-predsednika Štajerske Dr.Kurta Fleckera kao Institut za umetnost javnih prostora Štajerske, jeste da podržava, pomaže, razvija i koncipira kako temporarne tako i stalne umetničke projekte u javnim prostorima širom cele Štajerske.

Umetnici, opštine, regioni i inicijative su pozvane nama da upute svoje ideje i predloge. Uz poštovanje odredjenih umetničkih kvaliteta, oni će biti kako sadržajno tako i organizaciono podržani u ostvarenju svojih zamisli. Paralelno tome, institut razvija i realizuje više sopstvenih programskih linija. Finansijska osnova za rad Instituta za umetnost javnih prostora Štajerske je bazirana na fondu osnovanom zaakonom za podržavanje i razvoj kulture i umetnosti Štajerske (iz 2005), iz koga se nezavisno od konkretnih građevinskih radnji, jedan deo sredstava izdvaja za realizaciju najrazličitijih umetničkih koncepata, koji pak moraju da prođu izglasavanje od strane Komisije za umetnost javnih prostora.

Naučnoistraživački akcent instituta je između ostalog i izdavačka delatnost publikacija, kataloga kao i kooperacija sa univerzitetskim institucijama. 

Univ.-Doz. Dr. Werner Fenz, Direktor
Evelyn Kraus, Projekti i kompletna koordinacija, Mag. Birgit Kulterer, Projekti i posredovanje, Daniela Schick, Tim asistentkinja.

Komisija za Umetnost javnih prostora Štajerske:
Dr. Walter Seidl, Walter Titz, Mag. Wenzel Mracek.PODACI O FIRMI

Naziv: Galerija fakulteta likovnih umetnosti
Adresa: Knez Mihailova 53
Grad: Beograd 11000
e-mail: galerijaflu@flu.bg.ac.rs
Tel: 011/ 2630 635

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

Heineken organizuje besplatan prevoz za NOVI elektronski festival - Heineken Dance park

HEINEKEN Srbija i Dance Park obezbedili su besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Dance Park... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed