Drugi zrenjaninski antifašistički festival

Zrenjanin, 08. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

Drugi zrenjaninski antifaÅ¡istiÄki festival

Drugi zrenjaninski antifašistički festival biće održan od 11. do 13. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina. Manifestacija će početi akcijom pokreta "Hrana, ne oružje!" (HNO) u 12 sati, a istog dana, od 16 sati, posetioci će imati priliku da prisustvuju diskusiji o temi "Radikalni antiautoritarni antifašizam" i predstavljanju kolektiva Antifašistička akcija Češke (AFA), Antifa BGD i Burevestnik.

U 17:45 sati predviđena je projekcija filma "Belleville" autora Rena Radle i Vladana Jeremića, koji govori o aprilskom protestu protiv rušenja romskog naselja u Novom Beogradu, nakon čega će publika razgovarati na temu rasizma prema Romima u Srbiji. Za završetak prvog dana u 21 sat biće organizovan koncert domaćih i grupa iz Hrvatske i Makedonije.

Drugi dan ZAF-a počeće akcijom HNO-a, nakon čega slede tri diskusije: u 16 sati o temi "Seksizam, mizoginija i mačizam" uz predstavljanje feminističke organizacije "Žene na delu", u 17:45 sati o temi "Nihilizam politika, etika, istorija i filozofija nihilističkog pokreta u Rusiji druge polovine XIX veka" i u 19 sati o temi "Iskustvo Grčke - anarhistički pokret između pobune i zajednice". Na koncertu u 21 sat nastupiće izvođači iz Hrvatske, Srbije, Grčke i Italije.

Poslednjeg dana Zrenjaninskog antifašističkog festivala od 14 sati biće održana konferencija "Radničke borbe 2009". Organizatori najavljuju da bi diskusija trebalo da doprinese većem radničkom povezivanju u zajedničku borbu i formulisanju minimuma zajedničkih ciljeva. Svoje prisustvo najavio je velik broj predstavnika štrajkačkih odbora različitih preduzeća, a u okviru diskusije predstaviće se i list "Pokret".

Podsetimo, prvi Zrenjaninski antifašistički festival održan je prošle godine, uprkos činjenici da su pripadnici organizacija "Krv i čast" i "Nacionalni stroj" pretili njegovim prekidanjem. Festival je posetilo više stotina ljudi iz zemlje i regiona, ceo događaj obezbeđivali su pripadnici MUP-a Srbije, ali uprkos svemu tome, grupa maskiranih muškaraca ipak je prvog dana fizički napala nekoliko učesnika ZAF-a, dok je drugi dan obeležila lažna dojava o postavljenoj bombi.PODACI O FIRMI

Naziv: Kulturni centar Zrenjanina
Adresa: Narodne omladine 1
Grad: Zrenjanin 23000
Web: www.kczr.org
Tel: 023 566 712

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Doživi Atinu i drevnu Olimpiju - Kompanija EKO SERBIA organizuje veliku nagradnu igru

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, kao partneri Olimpijskog komiteta... Više...

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

2019. godina opravdanog optimizma - Rast plata kao deo investicionog ciklusa i poslovne stabilnosti

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom IPSOS Strategic... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed