Svetsko prvenstvo u parabiciklizmu osoba sa invaliditetom

Beograd, 05. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

Svetsko prvenstvo u parabiciklizmu osoba sa invaliditetom

Svetsko prvenstvo u parabiciklizmu osoba sa invaliditetom održava se ove godine u Italiji u gradu Bogogno od 08.-13 septembra. To je jedan od najvećih sportskih događaja vezanih za sportiste sa invaliditetom. Na ovom prvenstvu učestvuje 35 zemalja sa 250 takmičara koji reprezentuju svoje zemlje.

U parabiciklizmu postoji više kategorija invalidnosti, tako da se takmiče osobe sa amputacijama nogu ili ruku, slepe i slabovide osobe-koje voze tandem bicikle kao i osobe sa paraplegijom (takve osobe voze tzv handbicycle- bicikl koji se pokreću snagom ruku) i cerebralnom paralizom koje voze tricikle.

Učesnik ovog sportskog događaja je i reprezentacija SRBIJE koja broji 10 takmičara.  Ovih 10 takmičara su slepe i slabovide osobe, kao i amputirci.
Slepi i slabovidi biciklisti voze trku 97km i to su: Milan Petrović-slep, Goran Nikolić-slabovid i Lazar Filipović-slabovid.
Dušan Veršić-dupli amputirac vozi 58.2km, Mirko Filipović-visoka natkolena amputacija-vozi 67.9 km, i Stefan Đukelić-bez šake vozi 77.6 km.

Ogromnu pomoć slepim i slabovidim biciklistima daju biciklisti Radničkog Kragujevac sa kojima momci treniraju i voze trke.

Biciklizam osoba sa invaliditetom toliko moćan i razvijen u svetu da je to skoro nezamislivo. Rezultati su toliko fascinantni da ih ne mogu pratiti i dobro utrenirani ljudi koji nemaju hendikep. U Srbiji smo počeli dobro da radimo i nadamo se da ćemo za neko vreme dostići zavidne rezultate. Možda su ga neki od nas i dostigli već sada ali to će pokazati Svetsko prvenstvo na koje sada idemo.

Odlazak na Svetsko prvenstvo pomogli su Paraolimpijski komitet Srbije, Sportski savez invalida Srbije i Tojota Beograd.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez osoba sa invaliditetom Srbije
Adresa: Kneza Višeslava 17a
Grad: Beograd 11000
e-mail: v.dusan@sbb.rs
Tel: 011-2187774

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Besplatno školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy za osobe sa invaliditetom

Kompanija LINK group će za 2013/2014. godinu dodeliti osam besplatnih školovanja za osobe sa invaliditetom... Više...

Srbija na Dragon Boat prvenstvu sveta u Segedinu

Da li ste nekada čuli za Dragon Boat? Ne radi se o čamcu koji se pretvara u zmaja, već o jednom... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed