Prva etapa Trofeja Beograda

Beograd, 23. Avgust 2009. PR Objave: Saopštenje -

Prva etapa Trofeja Beograda

Aleksa Veličković, kadet aranđelovačke Šumadije, osvojio je odlično sedmo mesto u prvoj etapi 61. trke za juniore i kadete "Trofej Beograda - Velika nagrada Agrobanke" na stazi od 92 kilometra Beograd – Ostružnica - Sremčica - Barajevo - Sopot - Ralja - vrh Avale u vremenu 2:33,38. Imao je 4,09 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Slovenca Pavela Gorenca (Adrija mobil) koji će u nedelju, 23. avgusta, u drugoj etapi na kružnoj stazi od 65 kilometra u Košutnjaku nositi žutu majicu sponzora.

Vrpcu na startu ispred Opštine Stari grad presekao je Bojan Zarić član Upravnog odbora "Agrobanke", a znak za start dala je Mirjana Božidarević predsednik Opštine Stari grad. Starovala su 62 vozača iz Rumunije, Slovenije, Bugarske, Poljske, Republike Srpske i Srbije. Trku je ogranizovao Biciklistički savez Beograda pod pokrokviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, kao i gradskih opština Stari grad i Barajevo.

Gorenc je stazu prešao za 2:29,29 časova. Drugo mesto pripalo je, takođe slovenačkom takmičaru Simonu Pavlinu (Adrija mobil) u vremenu 2:33,17, dok je treći na vrh Avale stigao Rumun Zoltan Šipoš (Tusnad)  šampion Balkana za juniore na hronometar sa vremenom 2:33,24 časova.

Na deseto mesto plasirao se Dejan Marić iz Partizana sa vremenom 2:33,56, 11. je bio Jovan Zekavica (Borac, Čačak) 2.34,02, 12. Đorđe Stefanović (Šumadija) 2:34,15, 14. je bio Nikola Stefanović (Partizan), 15. njegov drug iz kluba Miloš Angeleski, a 16. Miloš Stojanović iz kraljevačkog Metalca, sva trojica u vremenu 2:34,21 časova.
Pavel Gorenc je pobegao posle Barajeva, gde je bio prolazni cilj, i stekao značajnu prednost. Grupa ga je pratila do podnožja Avale, kada je došlo do novog cepanja karavana i na cilj su biciklisti stizali jedan po jedan.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Beograda
Adresa: Hilandarska 6
Grad: Beograd 11000
Web: www.cycling-belgrade.rs
Tel: 011/32-46-039
Kontakt osoba:
Ime: Ranko Marić
Funkcija: Sekretar
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Apartmani Beograd - retrospektiva jedne decenije

Sada već davne 2007. kada je apartmanski smeštaj u Beogradu delovao više kao neki opskurni hobi... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed