Srbi dobili tri mesta na SP u Mendrisiju

Beograd, 20. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Srbi dobili tri mesta na SP u Mendrisiju

Srbija će imati prvo da prijavi pet vozača, a od toga će trojica učestvovati u drumskoj trci za elitu na Šampionatu sveta čiji je domaćin švajcarski grad Mendrisio, dok će u konkurenciji vozača do 23 godine moći, za sada, da prijavi jednog biciklistu koji će i startovati. Trka za vozače do 23 godine je 26. septembra, a za elitu 27. septembra.

Pravo da učestvuje sa tri vozača, Srbija je dobila na osnovu plasmana na avgustovskoj rang listi UCI. Ona je 22. sa 357 bodova, ali se, posle izdvajanja zemalja koje su prvo da prijave 14 biciklista i da devet stratuje na osnovu pozicije među prvih deset na listi Pro tura, podelila od sedmog do 16. mesta i dobila mogućnost da prijavi pet, a da tri vozača startuju! U plasmanu za bicikliste do 23 godine, Srbija je 30. od 34 nacije sa 37 poena i dobila je mesto za jednog vozača.

- Ovo je veliki uspeh za naš biciklistički sport, jer smo se našli u grupi zemalja sa tri vozača u eliti a to su Portugalija, Estonija, Austrija, Češka, Slovačka, Hrvatska, Mađarska, Švedska, Letonija... a znamo koliko one ulažu u biciklizam – kaže selektor reprezentacije Radiša Čubrić. – Bugari, na primer, imaju prvo na samo jednog biciklistu! U konkurenciji do 23 godine, očekujemo reviziju liste učesnika 14. septembra posle završetka trke Kupa nacija za ovaj uzrast „Tur avenir“ u Francuskoj. Uz Gabora Kasu koji nam je, u stvari, kao stipendista Međunarodne biciklističke unije – UCI i član tima Centra UCI u Eglu kraj Lozane, doneo i sve bodove, imamo još dvojicu vozača koji su kandidati, a to su Aleksandar Milivojević i Aleksandar Dukić.

Čubrić će prijaviti za SP u eliti petorcu vozača: Ivana Stevića (Partizan), Nebojšu Jovanovića (Sparta, Prag), Žolta Dera i Esada Hasanovića ("Ćentri dela kalcatura") i Dragana Spasića (Železničar MBN Niš). Na avgustovskoj rang listi Žolt Der je 88. sa 116 bodova, a Nebojša Jovanović je napravio ogroman skok sa 425. mesta došao je na 173. sa 74 poena. Esad Hasanović je 198. sa 65 bodova a Ivan Stević 225. sa 58 poena!

- Pripreme nešto većeg broja vozača počeće u ponedeljak 24. avgusta u Mataruškoj Banji i okupiće se, uz Stevića i Spasića i Predrag Prokić, Aleksandara Dukić i Jovan Rajković iz Železničara MBN, kao i Aleksandar Milivojević iz Matalaca. Naše poslednje akcije pred SP su trka "Oko Bugarske" od 7. do 13. septembru u kategoriji 2.2 i, potom, 20. septembra trka kategorije 1.1 „Prag – Karlove Vari – Prag“ od 254 km, što je otprilike dužina staze na SP. Der mi je najavio da bi išao u Bugarsku, a u Češku će ići petorica biciklista. Za neke trke kao što su "Ljubljana - Zagreb" 6. septembra i, potom, u terminu trke u Češkoj naša trka „Kroz Vojvodinu“, imamo kvalitetne vozače i nećemo ih preskočiti - dodao je Radiša Čubrić. – Čeka nas događajima prebogat septembar...
Sve vozače iz Srbije očekuje i Šampionat Srbije (kriterijum i brdsko prvenstvo) 29. avgusta u Valjevu.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Borac
Adresa: Kneza Miloša 31
Grad: Čačak 32000
Web: www.bkborac.org.rs
Tel: 032 341666

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Transparentnost javnih finansija: Kontrola državne pomoći i javno-privatna partnerstva

Ko sve ima pravo da inicira postupak kontrole državne pomoći? Koji su izazovi veće kontrole državne... Više...

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed