Rezultati Kupa Češke u Pribri

Beograd, 18. Avgust 2009. PR Objave: Saopštenje -

Rezultati Kupa ÄeÅ¡ke u Pribri

Nebojša Jovanović, srpski profesionalac u češkom timu Sparta iz Praga pobedio je u trci Kupa Češke u Pribri, 65 kilometra od Praga i to u velikom stilu posle 163 kilometra vožnje, stigavši solo sa preko minut prednosti u odnosu na druga iz kluba Ondrejka Paveka. Treće mesto pripalo je Jakubu Svobodi iz češkog tima Holokra.

- Prošao sam liniju cilja sa podignuta tri prsta na obe ruke – kaže Nebojša Jovanović. – Veoma sam zadovoljan trenutnom formom. Ovo je veoma jaka trka, jer se boduje za Kup Češke, ali i za rang liste i uvek učestvuju najbolji vozači. To se ne propušta. Odmakao sam pratiocima kada je došlo poslednje brdo dugačko četiri kilometra sa delovima uspona pod kockom i sa nagibom od 12 do 14 procenata. Nadam se da će u nastavku sezone do Svetskog šampionata krajem septembra u Švajcarskoj, za koji se pripremam već nekoliko meseci, biti još dobrih rezultata.

Jovanović će do trke "Oko Slovačke"  u kategoriji 2.2 u prvoj nedelji septembra voziti još  jednu nacionalnu trku od 250 km da, kako kaže, "proba noge". Posle Slovačke, 13. septembra učestvovaće na trci kategorije 1.1 u Nirnbergu i nedelju dana pre SP na trci od 260 km Prag – Karlove Vari – Prag.

Nebojši Jovanoviću je ovo prva pobeda u jednodnevnim trkama ove sezone. U generalnom plasmanu trijumfovao je na "Velikoj nagradi Bradla" (kategorija 2.2) u Slovačkoj 25. jula, osvojivši u obe etape druga mesta. U etapama ove godine ima pobedu na trci "Kroz Srbiju" u Kragujevcu  i čak tri druga mesta – dva Slovačkoj i jednom na "Oko Egipta" u februaru. Osvojio je i bronzu na državnom šamionatu (drum). U karijeri ima pobedu na VN Kooperative u Slovačkoj 2008. a iste godine je bio drugi u generalnom plasmanu trke "Oko Halkidikija" u kategoriji 2.2.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Borac
Adresa: Kneza Miloša 31
Grad: Čačak 32000
Web: www.bkborac.org.rs
Tel: 032 341666

Više...

Ključne reči

biciklizam, kup ceske, sparta, ceska

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed