Deveti LIČKI VIŠEBOJ

Apatin, 31. Juli 2009. PR Objave: Najava -

Deveti LIÄKI VIÅ EBOJ

U subotu, 01. avgusta 2009. godine, u otvorenom prostoru zdravstveno-turističkog i rekreativnog kompleksa BANJE JUNAKOVIĆ, koja se nalazi na putu između Apatina i sela Prigrevice, održaće se IX po redu LIČKI VIŠEBOJ. Ova tradicionalna manifestacija nadmetanja u starim viteškim igrama (bacanje kamena sa ramena, skok u vis i u dalj iz mesta, penjanje uz stožinu, obaranje ruke, nadvlačenje konopa, pretezanje štapa, trčanje u vrećama, vučenje kuke i trčanje po brvnu .) započeće u 11.00 časova.

Manifestacija počinje defileom učesnika, a potom svečanim otvaranjem. Kvalifikacije će biti održane u prepodnevnim časovima, a u popodnevnim finalna takmičenja.

Svoje učešće na ovogodišnjem LIČKOM VIŠEBOJU najavile su 24 ekipe iz Srbije, Republike Srpske i Hrvatske, a među kojima je i ekipa Srpski soko iz bratskog Nevesinja, koja se prošle godine okitila titulom sveukupnog pobednika. Prema rečima organizatora za vreme pauze između kvalifikacionih i finalnih takmičenja obezbeđen je besplatan ručak za 1500 učesnika, gostiju i gledalaca IX LIČKOG VIŠEBOJA. Na trpezama će se služiti: vojnički pasulj, slatki kupus sa ovčetinom i svinjskim rebrima spremljeni na lički način i ovčiji gulaš, koji nosi ime Despota Stefana Lazarevića. Za očekivanje je da će takmičenja u starim viteškim sportovima apatinskog LIČKOG VIŠEBOJA i ove godine privući veliki broj posetilaca, pogotovo što se zna da je grad APATIN najveći LIČKI GRAD u Srbiji i šire, a na našoj Zelenoj planeti, na drugom mestu, odmah iza američkog ČIKAGA, po aktuelnoj brojnosti življa ličkog porekla.PODACI O FIRMI

Naziv: Opštinska uprava Apatin
Adresa: Srpskih Vladara 29
Grad: Apatin 25260
Web: www.soapatin.org

Više...

Ključne reči

apatin, igre, viseboj, viteske igre

POVEZANI SADRŽAJI

FONIS organizuje humanitarni gaming turnir FGL Belgrade

Udruženje studenata informatike FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka po prvi put organizuje humanitarni... Više...

Siemens lansirao online igru za upravljanje fabrikom - Plantville

Ova veoma realistična online igra omogućava mladim inženjerima da zavire u svakodnevni svet rukovodioca... Više...

Izložba radova likovnih stvaralaca opštine Apatin

U Likovnoj galeriji MEANDER Kulturnog centra Apatin u petak 22. oktobra 2010. godine, sa početkom... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed